24 juli 2020, door Nina van Hilst

Fair Fashion: de mooiste vintage parels shop je online

24 juli 2020, door Nina van Hilst

Fair Fashion: de mooiste vintage parels shop je online

Steeds meer vallen we voor vintage fashion. Vroeger moest je vintage winkeltjes afstruinen om de echte parels te vinden. Gelukkig zijn er online heel veel shops te vinden waar je de mooiste preloved jurken, handgeborduurde gilets en ander bijzonders kunt vinden. Vintage is natuurlijk helemaal duurzaam, fair en - de belangrijkste plus - super origineel. De kans dat je iemand in dezelfde outfit tegen komt, is erg klein.

Moonshine Vintage

Moonshine Vintage

Al een hele poos volgen we lieve Lina van Moonshine Vintage. Ze stelt de mooiste vintage dromen samen. Die ze steeds in kleine sfeervolle collecties via Instagram en haar website aanbiedt. Jurken in 60’s stijl, geborduurde Suzani jassen, originele Western shirts en meer. Ook maakt ze handgemaakte riemen en hoedenbanden van vintage geborduurde stoffen. Prachtig over een jurk of om een vest mee dicht te knopen. Voor iedereen die van een leven vol vintage, bloemenvelden, oude auto’s, analoge foto’s en roadtrips in eigen land houdt, is Lina sowieso een volgtip.

Visionary Vintage

Visionary Vintage

Wellicht nog een tikkeltje meer flamboyant zijn de vintage collecties van Visionary Vintage. Sexy slipdresses, prairie jurken, india katoen, geborduurde gilets en meer dromerigs. Een heerlijke verzameling van kleuren, bloemen, borduursels en prints. Wie ooit het idee had dat vintage stoffig is, kan na het bekijken van de items van Visionary Vintage die gedachte meteen de deur uit doen. Melis van Visionary verkoopt haar collecties via Instagram stories. En dat loopt als een trein. Volgen, noteren wanneer de volgende launch is en klaarzitten wanneer de verkoop live gaat is de weg om een Visionary item in je bezit te krijgen.

Serendipity Vintage Dreamer

Serendipity Vintage Dreamer

Al klinkt het net zo dromerig als de vorige twee shops, toch is Serendipity Vintage Dreamer echt een andere sfeer. Serendipity heeft een veel cleaner en veel meer 80’s en 90’s vibe. Veel beiges, creme’s en donkere uni’s. Designer vintage van merken als Valentino, Jil Sander, Escada en Max Mara. Met toch wel een vleugje Franse chic of Scandinavische schoonheid. Wel dito als de vorige twee lanceert ook Serendipity de collecties in drops. Je kunt je op de website inschrijven en krijgt dan vroege toegang tot de nieuwe mini-collecties. En zo loop jij er stijlvol en compleet eco-proof bij.

 

Ben je wel van de vintage, dit lijstje zal worden aangevuld. Kijk dus zeker binnenkort weer.