30 september 2020, door Nina van Hilst

Meer tweedehands kleding via Zalando Pre-Owned

30 september 2020, door Nina van Hilst

Meer tweedehands kleding via Zalando Pre-Owned

Bijna is het oktober en dan lanceert Zalando Pre-Owned. Een platform waar je - net als Repose Reloved deze zomer lanceerde voor kids items - items kunt aanbieden die je niet meer draagt of niet meer past. Via Zalando Pre-Owned kunnen we gezamenlijk meer tweedehands kleding in plaats van nieuwe kopen. Beter voor de planeet én voor je portemonnee, yay!

Zalando Pre-Owned

Zalando Pre-Owned

Wie vaker op de website van Zalando kijkt, heeft vast gezien dat er steeds meer duurzame merken worden verkocht. Merken die ontstaan zijn met een do-good missie als Armedangels, Swedish Stockings en Patagonia. En steeds duurzamer wordende merken als Filippa K, Closed, Designers Remix, House of Dagmar en nog een handjevol. Je vindt ze makkelijk door het vinkje ‘duurzaamheid’ aan te klikken bij de filters. Nu mag dat aantal merken wat ons betreft nog omhoog. En mogen de criteria of een item het labeltje ‘duurzaamheid’ krijgt soms echt wel wat scherper. Maar we zijn maar wat blij dat Zalando Pre-Owned aan de duurzame missie toevoegt. Uiteindelijk blijft tweedehands natuurlijk het echte duurzaam.

In dezelfde look als de Zalando site, komt het Pre-Owned platform waar je zelf je preloved kleding kunt uploaden. Items die bij Zalando gekocht zijn óf elders. Zo aardig zijn ze dan ook wel weer. Na het uploaden krijg je een prijsvoorstel voor je kleding en daar kun je ok op geven of niet. Daarna stuur je de kleding naar Zalando en zij regelen de rest. Van het voorgestelde bedrag kun je kiezen voor een Zalando-cadeaubon. Of van het bedrag een van de twee goede doelen steunen. Zalando werkt hiervoor samen met het Rode Kruis en WeForest. Dat levert je extra karma-punten, weinig hassle én een legere kledingkast op.

Dagelijks bezoeken miljoenen mensen Zalando. Stel je eens voor dat een groot deel daarvan op tweedehands kleding gaat zoeken. En we zo realiseren dat er een kwart – of wanneer we groot dromen: de helft – minder nieuwe kleding wordt geproduceerd. What a wonderful world this would be.