2 maart 2022, door Iben Dekker

Of je een sterrenmaal blieft? Obsidian by Graphite in Amsterdam is een goed plan

2 maart 2022, door Iben Dekker

Of je een sterrenmaal blieft? Obsidian by Graphite in Amsterdam is een goed plan

Sterrenchef Peter Gast, wie kent 'm niet (nee? In dat geval: onthoud die naam), opent 3 maart 2022 speak easy-stijl restaurant Obsidian by Graphite in Amsterdam. O? En dat wil zeggen...? Nou, in Obsidian by Graphite experimenteert deze topchef met plant-based gerechten en pakt (unplugged) muziek de andere hoofdrol.

 

Waar je Peter verder van kunt kennen? Van zijn voormalige sterrenzaak ’t Schulten Hues of misschien heb je de Graphite, the original restaurant, ook al eens voorbij zien komen. Nou ja - voorbij zien komen - waarschijnlijk niet, want de ingang van het restaurant is even zoeken. Het restaurant zit verstopt in een steegje aan het Rembrandtplein: je komt aan bij een onbekende deur en alleen met een eigen speciale QR-code kom je binnen. Al nieuwsgierig? Ja hoor, we vertellen hieronder nog wat meer over wat er binnen voor spannends gebeurt.

 

 

Graphite

Graphite

Eenmaal binnen bij Obsidian by Graphite kom je in een mysterieuze underground kamer terecht. Het restaurant is een speak easy restaurant, geïnspireerd op de geheime speak easy-barren tijdens de Amerikaanse drooglegging. Donker, klein en intiem. Veel meer over hoe het er binnen uit ziet kunnen we niet verklappen, het moet immers wel een beetje spannend blijven.

Twee keer per maand staat The Vegan Test Kitchen op de planning. Op deze avonden serveert Peter zijn veganistische menu in Obsidian by Graphite, bestaande uit vijftien tot twintig high-end gerechten. Ook kun je er terecht voor Food Notes Unplugged; een intiem liveconcert van bekende en upcoming muzikanten. Aan het eind van de avond gaat de muziek dan ook nog een stukje harder en kunnen de voeten van de vloer. Je kan de Obsidian by Graphite trouwens ook boeken voor private events of vergaderingen.

Peter Gast: ‘Plant-based koken trekt mij als vakmens heel erg en ik vind het tijd dat we ons hierop gaan focussen. Tijdens The Vegan Test Kitchen kan ik experimenteren en oriënteren. Kijken hoe het bevalt bij zowel mij als het publiek.’