28 januari 2024, door Pien Born

Het restaurant met een skybar: GREEN Gastrobar

28 januari 2024, door Pien Born

Het restaurant met een skybar: GREEN Gastrobar

GREEN Gastrobar bevindt zich op de 26ste verdieping van het gebouw VALLEY op de Zuidas in Amsterdam. Als je het gebouw binnengaat, sta je in de interieurwinkel van het meubelmerk Molteni; het restaurant is ook ingericht met meubels van Molteni (erg gevaarlijk voor je portemonnee). Boven in het gebouw, op maar liefst de 26ste verdieping, vind je het restaurant GREEN Gastrobar, met een skybar en skyrooms. Hier kun je genieten van de heerlijke (een tikkeltje zout naar onze mening) gerechten en een prachtig uitzicht over de Zuidas.

Green Gastrobar

Green Gastrobar

Bij de ingang van het gebouw word je direct ontvangen door een van de medewerkers van GREEN Gastrobar, die je doorverwijst naar de lift achter in de winkel (voelt een beetje als een secret bar). Met de lift ga je dan naar de 26e verdieping; veel andere opties heb je ook niet aangezien de lift je alleen maar naar de 26e verdieping brengt. Als je de lift uitstapt en het restaurant binnenloopt, kijk je gelijk uit over de Zuidas (WAUW).

Het duurzame menu

Het duurzame menu

GREEN Gastrobar draait het standaardmenu helemaal om. In plaats van een menu met een apart kopje waar je vegetarische gerechten kunt vinden, is de kaart volledig duurzaam, vegetarisch en werelds. Geen paniek, aan de vis- en vleesliefhebbers is ook zeker gedacht. Als bijgerecht kun je namelijk vis- en vleesgerechten bestellen. Ze proberen alle producten die ze gebruiken van Nederlandse bodem te halen. Doordat ze ook de vis- en vleesproducten uit Nederland halen, zijn ze extra vers bereid (en dat is zeker te proeven).Van woensdag tot en met zaterdag kun je hier genieten van lunch en diner.

GREEN Gastrobar