Portugal, Algarve16 maart 2024, door Madiana Macauley

Slow-living en een oase aan rust bij guesthouse Âmago-Casa Lenta in de Algarve

Portugal, Algarve, 16 maart 2024, door Madiana Macauley

Slow-living en een oase aan rust bij guesthouse Âmago-Casa Lenta in de Algarve

Zeggen jullie A, dan zeggen wij Algarve! Zeggen we Algarve, dan zeggen we Âmago - Casa Lenta. Want voor een getaway naar het altijd zonnige, zuidelijkste stukje van Portugal zijn we wel te porren. En hoe. Dit luxe guesthouse met zes stijlvolle slaapkamers en zwembad bevindt zich in Santa Bárbara de Nexe, op 15 minuutjes rijden van Faro, de hoofdstad van de Portugese Algarve. Je boekt er één of meerdere kamers, perfect dus ook voor de familievakanties.

 

Lekker eten in de omgeving? Dit zijn onze favoriete restaurants in de Portugese Algarve.

Âmago - Casa Lenta

Âmago - Casa Lenta

Casa Lenta, oftewel “het langzame huis’’, doet haar naam eer aan. Want zodra je voet zet op dit stukje Portugese grond, omringd door bergen en zee, ademt het rust, natuur en meer tranquilidade. Slow-living is hier de levensstijl, de ‘modo de vida’, waarin je compleet wordt ondergedompeld. Alles draait hier om even op adem komen, je drukke agenda achter je laten en genieten, hier en nu, op dit moment.

Rust is fijn, héél fijn. Maar het oog wil ook wat, en dat krijgt het. Âmago – Casa Lenta heeft zes slaapkamers, allemaal even knap. Combineer modern design, strakke witte muren en tropische planten met zorgvuldig uitgezochte terracotta tinten en voila, je hebt een perfect gestyled guesthouse met een heerlijke natural vibe. Die modern meets natural sferen strekken zich verder uit dan alleen de slaapkamers. In de tuin steken de fuchsia roze bloemen sterk af tegen de witgekalkte muren. If you know you know. Voeg daar wat olijfbomen, cactussen, witte parasols en kakelwit gestreepte bad handdoeken aan toe en je bent er. Portugeser wordt het niet.

De Algarve is een van de meest populaire vakantiebestemmingen en kan daardoor soms wat druk aanvoelen. Casa Lenta biedt een oase van rust die je, geloof ons, het liefst zo weinig mogelijk verlaat. Ben je geheel tot rust gekomen en wil je toch even op pad? Er is genoeg te doen. Op een steenworp afstand vind je gezellige dorpjes zoals Loulé en Olhão met smalle straatjes en kleurrijke markten. En natuurlijk de zee, daar hebben we geen woorden voor nodig. Voor ieder wat wils, een dikke win-win zullen we maar zeggen.