Nederland23 april 2022, door Isa de Laat

Van koffiehuis naar het fijne hotel Haarhuis: daar komen we graag in Arnhem

Nederland, 23 april 2022, door Isa de Laat

Van koffiehuis naar het fijne hotel Haarhuis: daar komen we graag in Arnhem

Wie Arnhem zegt, zegt een van de meest veelzijdige steden van Nederland. Althans, dat zeggen wij. En wanneer je begint bij Arnhem, dan begin je vaak vanaf het spoor, een architectonisch hoogstandje. En wanneer je dan dat station uitloopt, dan loop je recht op Hotel Haarhuis af. Vroeger een oud koffiehuis, nu een hip en fijn hotel. Missen is onmogelijk, want het roze licht komt je al tegemoet. Roze licht? Yes, dat klinkt spannend en leggen we je graag uit én dan vertellen we ook meteen waarom we zo'n fan zijn van hotel Haarhuis in Arnhem.

 

When in Arnhem en een lekker weertje? Beeldentuin van het Kröller-Müller museum is de place to be. En mocht je met de kids naar Afrika willen, Burgers' Zoo is een goed alternatief. Voor de echte durfallen onder ons is de Eusebiuskerk allesbehalve saai.

Hotel Haarhuis, Arnhem

Hotel Haarhuis, Arnhem

Where to begin wanneer we het hebben over Hotel Haarhuis, nou bij de roze lichten dus. Nadat we je verteld hebben dat het personeel vriendelijk is en zorgt voor een goed ontvangst. Maar voor de lichten moeten we eigenlijk bij de buren zijn. Om precies te zijn: bij het restaurant LOCALS. Ook super vriendelijk personeel trouwens. LOCALS is het restaurant van Hotel Haarhuis en wanneer je binnenstapt, waan je je in een groene oase. Groenten hebben hier de hoofdrol, dankzij een eigen Vertical Farm. En die Vertical Farm op de eerste etage van het hotel, daar komt dat roze licht vandaan. What? Vertical farming is het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. Je vindt groenten en kruiden, zoals basilicum en slasoorten.

Terug in de tijd

Terug in de tijd

We gaan even terug in de tijd, naar mei 1918 om precies te zijn. Toen werd Hotel Haarhuis opgericht door de familie Haarhuis. Niet als hotel, maar als koffiehuis waar iedereen samenkwam. En dat samenkomen kan nog steeds, bij de koffieplekjes of in het congrescentrum.

Maar de hotelkamers, daar zijn we echt over te spreken. Haarhuis heeft er maar liefst 127. Mocht je de keuze hebben, de Design Suites zijn met een vrijstaand ligbad en een prachtig interieur een echte aanrader. Tikkeltje luxer? De Superior Deluxe kamer met sauna en bubbelbad, daar kom je helemaal tot rust.

Met dat tot rust komen zit het sowieso wel snor in Hotel Haarhuis. Daarvoor plof je gewoon eventjes neer bij de wellness. Je vindt er een Finse sauna, infraroodsauna en douches. Ook zijn er behandelingen te boeken. In de avond naar de wellness is een aanrader door het mensen gluren. Je hebt een mooi uitzicht op iedereen die van en naar het station gaat (zonder dat zij jou zien, gelukkig).

Wijnkelder, patisserie, restaurant en rooftop

Wijnkelder, patisserie, restaurant en rooftop

We kunnen zeggen dat Hotel Haarhuis van alle markten thuis is. En daarvoor beginnen we helemaal onder in het restaurant. Daar vind je de nieuwste aanwinst van het hotel: the Storage. The Storage is een wijnkelder & whiskybar gelegen in de kelder van het hotel, geopend tijdens feesten en evenementen. Uit de kelder klimmen we weer terug naar de begane grond, daar vind je HOEK. De koffiezaak met patisserie is de spot voor al je zoetigheid. Om de hoek bij HOEK vind je restaurant LOCALS en daar praten we je dadelijk over bij als we omhoog zijn gegaan. Omhoog naar de rooftopbar van het hotel, BLOU Rooftop Bar opent bij goede weersomstandigheden. Even reserveren, want het kan druk zijn, maar dan heb je een heerlijke cocktail. En vergeet het toilet niet te checken, want dat is een waar spektakel.

 

LOCALS

LOCALS

Van de Rooftop weer terug naar LOCALS, datzelfde restaurant als waar de Vertical Farming plaatsvindt. We zouden dit restaurant het best kunnen omschrijven als oer-Hollands, maar wel op hoog culinair niveau. Groenten en lokale producten voorop. Alleen maar groenten? Nee, zoals we al zeiden zijn dit hotel en restaurant van alle markten thuis. Voor een stuk vlees ben je hier ook aan het juiste adres en voor een borrel of lunch kun je ook binnenwandelen. Aanrader is de Zeeuwse kingfish of Steak tartaar als voorgerecht. Voor het hoofdgerecht moet je echt even de aubergine proeven. En het nagerecht? Wij zijn fan van de chocolade mousse met kumquats uit de kas.

Hotel Haarhuis