Nederland, Amsterdam29 augustus 2017, door Maartje

Nieuw: Hagelswag Store Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 29 augustus 2017, door Maartje

Nieuw: Hagelswag Store Amsterdam

Bekentenis: er staat hier, aan de 'achterkant' van Barts Boekje, al tijden een lijstje klaar met de leukste 'one hit wonders' van Amsterdam. Daar bedoelen we van die zaken mee die 1 ding doen, en dat dan heel erg goed. Zoals de Pindakaaswinkel aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost, The Avocado Show natuurlijk en binnenkort komt daar ook een Amsterdamse vestiging van Baker's Dough bij, het Rotterdamse adres voor koekdeeg uit het vuistje. En zo zijn er nog een aantal op te sommen.

Barts-Boekje-hagelswag 3

Sinds vandaag is daar officieel (stilletjes zijn ze al twee weken open) nog een fantastische naam bijgekomen: Hagelswag Store! Kan kloppen dat je deze naam al eerder tegen bent gekomen: Hagelswag bestaat al ruim een jaar als hagelslagmerk dat onze eigen oer-Hollandse traditie van chocolade op de brood in de ochtend in een nieuw, hip jasje steekt. Dat doen ze knap. Letterlijk want Hagelswag is een aantrekkelijk staaltje grove chocoladebrokken (oke, kleine brokjes) in een behapbaar aantal smaken die in een glazen fles of per pak verkocht worden, eventueel met extra's zoals stukjes kokos en banaan, appel met karamel, noten en rood fruit of aardbei en pinda.

Barts-Boekje-Hagelswag 1

Lang zoeken hoef je niet naar 's lands eerste hagelslagwinkel: Hagelswag huist in de Heisteeg, op nummer 8, die smalle steeg tussen de Spuistraat het het Singel, hartje Amsterdam. Slim, handig, fijn. Kost dat? Niet weinig, eerlijk is eerlijk: een pak hagelslag kost zes euro, een fles veertien euro. Maar hé, dan heb je ook wat. Sowieso pakt Hagelswag het slim aan: de heren-dames van het merk snappen dat 'onze' traditie zeker ook voor toeristen interessant is, vandaar ook die centrale locatie. Bovendien verscheept Hagelswag wereldwijd. Logisch. Hagelswag