Engeland, Londen28 maart 2021, door Maartje

Half Moon Hotel Londen

Engeland, Londen, 28 maart 2021, door Maartje

Half Moon Hotel Londen

Vaak, heel vaak gehoord/ gelezen: of ik nog een goed en betaalbaar hotel in Londen weet? Mijn vaste antwoord (naast dat ik daar natuurlijk een fijne website voor heb... Gebruik 'm jongens ;-)) is dat eigenlijk the usual de beste antwoorden zijn: het Hoxton (altijd het Hoxton!), het Ace Hotel en Citizen M. En je hebt ook nog het Z Hotel, niet superspeciaal, wel netjes, betaalbaar en op een toplocatie. Daarna komen in Londen toch vooral de dure parels aan bod... Allemachtigprachtig, je wil het maar de meeste mensen onder ons willen ook nog ergens wat kunnen gaan eten (joh) en dan zijn deze vrinden vaak geen optie.

Half Moon Hotel Londen

Half Moon Hotel Londen

Enter deze jongste ontdekking: het Half Moon Hotel Londen. Niet verder vertellen maar het Half Moon Hotel is er zo eentje: betaalbaar, knus, prachtig, met liefde gemaakt en bestierd, in het bezit van een goed restaurant (zo een waar je zonder overnachting ook aan wil schuiven) en hadden we betaalbaar al genoemd? Mensen: Het Half Moon Hotel.

Of er een catch is? Ja, die is er: de locatie. Die is helaas niet echt supercentraal. Aan de andere kant is Londen natuurlijk gigantisch groot en moet je toch steevast in een metro om ergens te komen. En laat er nu wel een metroverbinding op drie keer struikelen van het hotel te vinden zijn, helemaal prima, mits je dit soort zaken natuurlijk van tevoren weet, om teleurstellingen te voorkomen. Bij dezen.

Maar dan heb je dus ook wat! Het hotel staat in de wijk Herne Hill ten zuiden van de Thames, en de gelijknamige tube station is op kruipafstand. Inderdaad… ‘Onder’ de rivier in een stuk waar je zelden (lees: nooit) komt, allemaal waar. Maar hé, dan zie je het echte Londen ook eens. Bovendien is de wijk opvallend genoeg een meer dan leuke en gevestigd tussen de wijken die de lokale Engelsen ‘cool Brixton and leafy Dulwich Village‘ noemen; veel meer dan het hart van Londen een buurt waar de echte London peeps wonen. Met de bars en restaurants die bij locals horen – the better kind. Met de tube naar Londen centrum kost je een kleine tien minuten, kniesoor.

En er is meer: Het Half Moon Herne Hill heeft nogal een reputatie. Tijdens de hoogtijdagen van de pub die het vroeger was, was het de favoriete hangout van bands als U2, the Police en Van Morrison – die de achterzaal van Half Moon nogal eens (spontaan) plat speelden. En ook Frank Sinatra gaf er ooit een spontaan moppie weg toen hij binnenkwam, op zoek naar zijn chauffeur. Mooi. Tegen de tijd dat het 2013 werd, had de zaak zijn glans echter verloren en sloten de deuren. Lang stond het leeg maar gelukkig kwam er uiteindelijk een koper die de landmark dat het Half Moon is, niet kon laten vervallen. De Engelse Brouwer kocht het en eind 2016 konden de deuren van de pub met twaalf kamers open.

Veel plaatjes in deze post, omdat zien geloven is. Iedere kamer is anders en opgetrokken in een old school doch cool stijltje wat vlooienmarkt oogt, maar nieuw en proper is. Vanaf een uurtje of vier stroomt de bar en het restaurant vol met zowel gasten als mensen uit de buurt voor een hapje en een drankje, maar eerder kun je natuurlijk ook al even lunchen om direct daarna in te checken en met de metro Londen weer in te gaan.

Half Moon Herne Hill