Nederland, Amsterdam10 november 2022, door Gili Papier

Hearth Amsterdam: restaurant en audiobar

Nederland, Amsterdam, 10 november 2022, door Gili Papier

Hearth Amsterdam: restaurant en audiobar

Plantbased eten, we zouden het allemaal iets vaker moeten doen. Niet alleen beter voor de natuur, maar ook goed voor lijf en leden. Nu zijn de opties vaak gering en is het toch niet altijd gezellig bij een vegan locatie. Hearth Amsterdam maakt het verschil. Hier kom je terecht in een knusse setting waarbij zowel het eten, de ambiance als de bediening van kop tot staart kloppen. En dat alles in een vegan jasje gehuld. We like!

Hearth is naast restaurantlocatie een community, waar goed veganistisch eten hand in hand gaat met live jazzevenementen en (kunst)tentoonstellingen. Daarnaast is het een winkel waar lokale en internationale artiesten hun (duurzame) creaties kunnen tonen en verkopen.

Kom het concept je bekend voor? Dat is niet gek, want de eerste 'Hearth' werd geopend op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam en was zo succesvol dat ze het een tandje groter wilden aanpakken.

 

Hartje hartje namens Bart voor Heartamsterdam.

 

 

 

Hartje hartje voor Hearth Amsterdam

Hartje hartje voor Hearth Amsterdam

Eigenaren van Hearth Amsterdam, Marco en Valentino, ontmoetten elkaar in 2011 toen ze samenwerkten in het Hilton Amsterdam. Het klikte meteen en ze werden vrienden. Samen besloten ze de high-end horeca te verlaten om een ​​gezellige ruimte te creëren waar ze hun interesses, zoals muziek, kunst en (vegetarisch)eten, konden cultiveren.

Beiden zijn vegetariër en vonden destijds dat Amsterdam geen geweldige opties had. Vanaf dat moment richtten ze zich op het creëren van een uniek menu dat de diversiteit van de veganistische keuken belicht.

Naast een restaurant combineren ze via de audiobar hun passie voor muziek, kunst en de vegan keuken. Hier komen mensen samen als een community waar gastvrijheid, gezelligheid en goed eten samenkomen op het bord of aan de bar.

 

Wat kun je verwachten bij Heartamsterdam?

Wat kun je verwachten bij Heartamsterdam?

Welke gerechten je bijvoorbeeld moet proberen: de blauwe tagliolini met amandel en citroen, de rode quinoa-sushi en vergeet vooral de zwarte houtskoolravioli niet. Dit is een assortiment van gerechten die je op het menu kunt vinden. Wil je echt iets bijzonders proberen, ga dan voor de venkel- of wasabi-cocktails. Yumm!

De audiobar is voorzien van een handgemaakt Japans geluidssysteem, dat voor een extreem mooi akoestisch geluid zorgt. Niemand blijft stilzitten, dus voetjes van de vloer!

Daarnaast worden er wekelijks luistersessies met lokale en internationale artiesten en opkomende talenten georganiseerd.

Leuk dus als weekendtip of als je gewoon zin hebt in een lekkere vegan bite inclusief cocktail.

Wij zeggen: hoppa op naar Hearth Amsterdam.

Hearthamsterdam: Camperstraat 24-26,  Amsterdam