24 april 2023, door Isa de Laat

Heatless curls: met deze vijf viral manieren zorg je voor krullen in je haar zonder hitte (budgetproof)

24 april 2023, door Isa de Laat

Heatless curls: met deze vijf viral manieren zorg je voor krullen in je haar zonder hitte (budgetproof)

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een grote bos krullen. Dan kunnen we creatief aan de slag gaan met hét product waar we zo'n fan van zijn: de Dyson Airwrap (lees hier de review). Maar grote kans dat we deze zomer niet altijd toegang hebben tot een stopcontact (of de mogelijkheid om die Dyson Airwrap overal mee naar toe te sjouwen). Idem dito voor de krultang en bovendien is die hitte allesbehalve goed voor je lokken.

 

Thanks to TikTok, zijn heatless curls – krullen zonder hitte – helemaal in. Krullen in die lokken, zonder (ingewikkelde en verwarmende) apparaten, à la hoe je oma het vroeger ook deed. Gros van dit lijstje geeft tips voor krullen in je haar terwijl je slaapt (letterlijk schoonheidsslaapje) en voor gros van dit lijstje betaal je niks. Met deze viral manieren zorg je voor krullen in je haar zonder hitte. 

Heatless curler set

Heatless curler set

De OG van de heatless curls, zo zouden we Kitsch’s Satin Heatless Curl Set wel kunnen omschrijven. Een hulpmiddel voor krullen die op Amazon hard gaat. De set bestaat uit twee satijnen scrunchies en een bijpassende staaf, waar je je haar omheen wikkelt en vastzet voordat je naar bed gaat. In de ochtend word je dan wakker met een bos krullen waar je u tegen zegt, terwijl je geld (die twintig euro is een koopje in vergelijking met een Dyson), tijd, en je haar bespaart. Tijdens het slapen merk je er overigens niks van.

De reacties zijn lovend, al zijn er natuurlijk ook (goedkopere) alternatieven te vinden.

 

Foto’s: Kitsch

Panty

Panty

Goedkopere alternatieven dus, hier gaan we. Snuffel even in je huis naar een uitgewassen panty (hij moet ten slotte op je hoofd).

Fijn als een mode-item multifunctioneel is, zo ook het geval bij de panty. Zoek er ook nog even wat haarclips/klemmetjes en haarelastiekjes bij en dan kun je beginnen. Dat gaat overigens bijna op dezelfde manier als met de heatless curler set. Zorg dat je haar een klein beetje vochtig (niet nat, gewoon vochtig) is en verdeel je haar in twee delen. Gebruik de panty als een haarband en zet vast met de twee klemmetjes. Maak vervolgens twee vlechten om de panty heen. Zet het vast met de elastiekjes en slaap lekker!

Sokken

Sokken

De panty was makkelijk, maar ben je die nu niet tegengekomen in de lade met ondergoed, dan kun je uit die lade ook een sok vissen. Zelfde – woke up like this – principe, maar dan met krullen in je haren. Het duurt misschien een tikkeltje langer, want in plaats van twee delen, deel je je haar nu in vier delen in. Mocht je een grote bos met haren hebben, dan heb je misschien wat meer delen nodig. Daarna verdeel je ieder deel weer in twee delen, waar je de sok tussenin plaatst. De sok zet je vast met de klemmetjes/klipjes en in plaats van vlechten, kun je hier draaien. Vervolgens onderaan je haar weer vastbinden met een elastiekje en je schoonheidsslaapje kan beginnen.

 

Alle sokken en panty’s in de was? Toiletpapier is het antwoord. Ja echt, wikkel je haar om één vel toiletpapier en knoop de uiteindes van het velletje aan elkaar vast.

Hair plopping

Hair plopping

We moeten je even bijpraten over hair plopping. Ploppen is een methode om je haar te drogen en om je krullen een boost te geven. Het werkt misschien niet bij iedereen, voornamelijk als je stijl haar hebt is het lastig, maar het is het proberen waard. Enige wat je nodig hebt is een T-shirt (van zacht katoen) of microvezeldoek om de krullen gedefinieerd te houden terwijl je overtollig water uit het haar verwijdert voordat je het aan de lucht droogt.

Eerst even je haar ontwarren met een borstel en vervolgens een klein beetje drogen met een handdoek tot vochtig haar. Dan gooi je je haren voorover en wikkel je het T-shirt in je haar. Met de mouwen maak je een knoop. Voilà een uur drogen, wat mousse erin en de golvende krullen ploppen op.

Papillotten/ rollers

Papillotten/ rollers

Guess who’s back! Papillotten en rollers zijn terug van weggeweest en we kunnen alleen maar meer dan blij zijn. First things first, de dunnere papillotten zorgen voor heel strakke krullen en de grotere voor waves. Steek de bovenste helft van het haar op en begin met de onderste helft. Pak een pluk en rol de pluk in de papillot. Die papillot houd je vast aan beide kanten terwijl je deze omhoog rolt. Vastzetten doe je bovenin je haar door de uiteinden naar elkaar te vouwen bij de aanzet van het haar. Ook hier kun je weer mee slapen. En dan de rollers, deze heb je in een koude en warme variant, waarbij de koude beter zijn voor je haar. Tip: ga voor zelfklevende rollers. Begin bovenop je hoofd en rol een baan tegen de klok in richting je haaraanzet. Het is een beetje passen en meten hoe jij ze het mooist zet, dus oefening baart kunst.