11 juli 2024, door Lynn Burgman

De stylingtool van je dromen: de Dyson Airwrap (de beste föhn en haarstylingtool)

11 juli 2024, door Lynn Burgman

De stylingtool van je dromen: de Dyson Airwrap (de beste föhn en haarstylingtool)

De Dyson Airwrap dreigt de geschiedenisboeken in te gaan als de beauty-toverstaf van de jaren '20; zoveel content rond één gadget zagen we zelden. Maar verdient deze hype haar strepen? Er is namelijk één aspect nog spraakmakender dan de slimme techniek van deze luxe föhn, en dat is het prijskaartje. Is de Dyson Airwrap echt zijn gewicht in goud waard? Team Barts Boekje zoekt het voor je uit in de no-nonsense Dyson Airwrap review waar je altijd al naar op zoek was.

Spoiler alert: de Dyson Airwrap is de stylingtool van je dromen

Spoiler alert: de Dyson Airwrap is de stylingtool van je dromen

Goed, het mag wat kosten, zo’n Dyson Airwrap, maar dan heb je ook wat. Echt? Echt! Want ja, je hebt er wellicht al eens van gehoord (lees: er wordt flink over gejubeld, dit ding) en ja, je deinsde wellicht even achteruit toen je de prijs zag (ruim 500 ballen als je de hele boel compleet aanschaft), maar heus, hand op ons hart: de Dyson Airwrap is de beste föhn en basically haarstyling tool van je dromen.

Dyson Airwrap

Dyson Airwrap

De Dyson Airwrap dus, ook wel de alles-in-één-stylingtool genoemd. Alles in één, waar je vervolgens ook nog eens allerhande hulpstukken aan toe kunt voegen. Ha! En efficiënt is-ie ook. Komt goed uit, want dat kan iedereen gebruiken in de dagelijkse routine. In comes deze föhn-plus.

Om met de grootste highlight te beginnen: het kost je minder dan 10 minuten om in lang en stijl haar een krul te krijgen. Is zo. De föhn komt met verschillende opzetstukken die verschillende functies hebben, maar één stuk steekt er met kop en schouders bovenuit: het opzetstuk met krulfunctie. Door de luchtstromen wordt je haar aangetrokken door de föhn, het haar wikkelt zich om föhn heen en voilà, de perfecte krul!

En nee, deze perfecte coupe hoeft niet ten koste te gaan van de kwaliteit van je haar. De Dyson Airwrap is namelijk 50% minder schadelijk voor je haar dan normale föhns en stylingtools. Winnen!

Opzetstukken

Opzetstukken

De Dyson Airwrap komt met maar liefst zes opzetstukken. Zes? Ja, zes. Een samenvatting:

 • Coanda smoothing dryer: Droogt je lokken in no-time en maakt korte metten met pluizig haar.
 • 30mm Airwrap™: Voor strakke krullen met volume.
 • 40mm Airwrap™: Voor losse, bouncy krullen: de typische nineties blow-out.
 • Soft Smoothing Brush: Voor fijn haar, maakt glad en temt frizz.
 • Firm Smoothing Brush: Net als de zachte borstel, maar dan met iets meer pit voor die weerbarstige lokken.
 • Round Volumizing Brush: Voor extra volume tijdens het föhnen, perfect voor pony’s of face-framing looks.

Na een flinke testsessie met de bovenstaande toeters en bellen, kunnen we niet anders dan jubelen: elk opzetstuk doet wat het belooft, van standaard droogföhnen tot anti-frizz borstels. Maar eerlijk is eerlijk, de echte sterren van de show zijn onmiskenbaar de Airwrap barrels. En terecht, want deze zijn met hun gepatenteerde technologie een klasse apart.

Technologie

Technologie

Maar hoe werkt deze technologie nou precies? Een korte Jip en Janneke uitleg voor de nieuwsgierigen: de luchtstroom wordt over het oppervlak geblazen en door de fysieke eigenschappen van de lucht (viscositeit en adhesie) volgt de lucht de natuurlijke vorm van de oppervlakte. Dit effect zuigt het haar zachtjes naar het vat en wikkelt zich eromheen. Zonder klemmen of hands-on wikkelen, en zonder extreme hitte en beschadiging.

Tips & Tricks

Tips & Tricks

Klinkt als een sprookje? Zeker. Maar toch, er klinkt wat kritiek. Vooral over hoe lang het duurt om je haar in model te brengen en hoe goed het blijft zitten. En daar zit ‘m de kneep. Je bent inderdaad net zoveel tijd kwijt als met elk ander stylingapparaat en hoe lang je look in shape blijft, hangt af van hoe je ermee omgaat en welke stylingproducten je gebruikt. Er daar is geen formule voor. Wat werkt voor jouw haar, is de vraag waar het om draait.

Toch willen we je een paar universele tips niet onthouden die voor veel haartypes het verschil kunnen maken:

 • Laat je haar tot 80% drogen met mousse of een ander volume gevend – en het liefst hitte beschermend – product.
 • Houd de Airwrap lang in, ongeveer 30 seconden.
 • Cool blast: Na 30 seconden warme lucht, schakel je over op koude lucht door het knopje naar boven te duwen. Sommigen zweren erbij, anderen juist niet. Het is het proberen waard.
 • Laat de krul (warm of koud) zo lang mogelijk hangen zonder uit te borstelen. Wel even sprayen met haarlak.
 • Haarlak Got2beglued voor extreme fixatie: kan je je glimlach nog mee op je gezicht vastzetten.

Rondje eerlijk

Rondje eerlijk

Wat maakt de Dyson Airwrap nou zo’n uniek hebbeding? Nou, het ding werkt zo simpel dat zelfs de meest onhandige beautyleek er een salonwaardige blow-out mee fikst. Serieus, zelfs een kleuter zou er mee uit de voeten kunnen. En laten we wel wezen, gemak en gegarandeerd good hair days, is wat waard toch?

Dus, laten we die hamvraag tackelen: is de smak geld (maar liefst €550) gerechtvaardigd? Dat hangt er maar net van af hoe diep je zakken zijn… Het is een rib uit je lijf, en met een beetje meer moeite zou je vergelijkbare resultaten zou kunnen behalen met andere apparaten. Maar, en dit is een grote maar, zodra je de magie van deze beautytoverstaf zelf hebt ervaren, wil je echt niet meer terug. Het is de luxe, het gemak, en die perfecte look elke keer weer, die het het helemaal het einde maken. Eens Dyson, altijd Dyson, zullen we maar zeggen. Wij zijn toch gewoon fan.

 

Bestel de Dyson Airwrap