Nederland4 juli 2021, door Maartje

Hey Ho, let’s go naar… Heemstede. Het leukste van de Noord-Hollandse gemeente

Nederland, 4 juli 2021, door Maartje

Hey Ho, let’s go naar… Heemstede. Het leukste van de Noord-Hollandse gemeente

Heemstede? Serieus? Heemstede? Ja joh! Met de drukte in Amsterdam weken we eerst (met, maar ook zonder de kids) uit naar Haarlem (en dat doen we nog steeds graag hoor - snel weer een Haarlem update) en nu we de weg daar ook blind kennen, is Heemstede aan de beurt. Want wist je dat er in Heemstede dus opvallend veel leuks te beleven is? En dat je vanuit Heemstede zo in de Amsterdamse Waterleidingen staat, een prachtig natuurgebied? En ook in 3,2,1 op het strand? Allemaal feiten. En het leukste van de hood lees je hieronder. Graag gedaan weer. Hey ho, let's go naar... Heemstede.

Nolita Pizzabar Heemstede

Nolita Pizzabar Heemstede

Wie Barts Boekje volgt, weet dat we in Haarlem graag bij Nolita aanschuiven voor een (snelle), (superlekkere), (originele) pizza. Maar stiekem is de Nolita Pizzabar in Heemstede nog leuker. Diezelfde echt hele lekkere pizza’s en vrolijke bediening, maar in een groter pand waar je goed en uitgebreid tafelen kunt. Enne… Met het terras aan het water (!) is ook allerminst iets mis.

Loco Coffee Heemstede

Loco Coffee Heemstede

Sympathiek en ongecompliceerd (en lekker), dat is Loco Coffee in Heemstede. En ja, ook dé spot in de kleine stad voor je hippe latte havermelk (to go), dat je het even weet. De combinatie van de heerlijke koffie die er wordt geschonken, de keuze uit bonen, verschillende keuzes uit eten met veel vegan opties maakt deze zaak uniek (in zijn postcode tenminste). Alles is organisch en er wordt gewerkt met mooie gerecyclede materialen. Tien punten voor Loco Coffee Heemstede.

Coco Food

Coco Food

Het hippe Coco Food was precies waar Heemstede zin in had, maar moest zijn deuren sluiten door de pandemie, wie kent ‘m nie. Hopelijk snel goed nieuws voor de kleine zaak met de fijn, lekkere en betaalbare daghappen. Wordt vervolgd.

CÔTE CAFÉ & INTERIOR HEEMSTEDE

CÔTE CAFÉ & INTERIOR HEEMSTEDE

Mocht je op een willekeurige weekenddag bedenken te gaan shoppen en tafelen bij CôTE Café & Interior in Heemstede, de lokale hang-out tussen Aerdenhout en Haarlem, dan kom je van een kouwe kermis thuis: die dagen vieren de mensen achter een van de fijnste adressen uit de streek namelijk zelf weekend. Dat gun je ze: het café wordt gerund door met recht de alleraardigste mensen. De rest van de week ben je al vroeg, vanaf halfnegen in de ochtend tot vijf uur ’s middags, meer dan welkom in het hoekpand aan de doorgaande weg om je te vergapen aan al het moois dat in de winkel uitgestald staat, terwijl je op een van de comfortabele zebra- of tijgerprintstoelen onderuitgezakt zit, een gouden palmboom op rechts. Aan alles is gedacht en in ieder detail en in elke kruimel is liefde gestoken. En er is ook een allerfijnst terras!

ijsjes scoren bij Van Dam Heemstede

ijsjes scoren bij Van Dam Heemstede

De ijssalon x chocolaterie is al járen de zomers door aan het knallen. Moet ook wel, bij de eerste zonnestralen ontstaan er meteen rijen voor de deur. Betekent natuurlijk dat ze goed zijn, écht goed. Pistache-ijs met hele nootjes, marsepein met stukjes marsepein. En oh, heerlijke must try smaken als Heemsteen of Hemelse modder! Goddelijk!

ANTICA OSTERIA DA GISELLA, HEEMSTEDE

ANTICA OSTERIA DA GISELLA, HEEMSTEDE

Je hebt Italiaans eten en je hebt Italiaans eten. En voor het echte werk mag je ook in Heemstede zijn, tegen Haarlem aan en op weg naar Zandvoort. Daar huist vlakbij het station het splinternieuwe restaurant Antica Osteria da Gisella met aan het roer Gisella en haar Italiaanse man. Klaar om de meest verse primi en de lekkerste dolci te serveren.

Lees meer