Nederland, Heemstede31 augustus 2020, door Jorien Thijs

Antica Osteria da Gisella, Heemstede

Nederland, Heemstede, 31 augustus 2020, door Jorien Thijs

Antica Osteria da Gisella, Heemstede

Je hebt Italiaans eten en je hebt Italiaans eten. En voor het echte werk moet je sinds kort in Heemstede zijn, tegen Haarlem aan en op weg naar Zandvoort. Daar huist vlakbij het station het splinternieuwe restaurant Antica Osteria da Gisella met aan het roer Gisella en haar Italiaanse man. Klaar om de meest verse primi en de lekkerste dolci te serveren.

Antica Osteria da Gisella

Antica Osteria da Gisella

Laten we de boel een keertje omdraaien en beginnen met het dessert, want dat was de hit van de avond. Tiramisu zoals ‘ie oorspronkelijk bedoeld was, dus zonder drank maar met een flinke klodder room en langevingers in stevige koffie. Bij Antica Osteria da Gisella maken ze deze dolci aan je tafeltje en daarna is het lepelen maar. Al even vers zijn de andere gerechten op de kaart en dat komt onder meer door de stevige connecties van de Italiaanse eigenaar. Ik bedoel: zijn eigenste moeder maakt de limoncello zelf en krabbelt op de fles de datum van bottelen. Authentiek met een A.

En dat is ook gelijk wat de nieuwkomer in Heemstede zo leuk maakt:  de originele gerechten, vaak volgens traditioneel recept en soms met een spannende twist. Oh en de service, want Gisella ontvangt je met open armen en vertelt vol liefde over de ingrediënten waarmee wordt gewerkt en de speciale wijnen die ze schenkt. Kiezen van de kaart is moeilijk, maar wij tippen sowieso de millefoglie caprese, buffelmozzarella die zo vers is dat ‘ie met koerier wordt bezorgd. Ook om je vingers bij af te likken; de parmigiana dello chef met aubergine, courgette en precies de juiste hoeveelheid kaas en precies genoeg om niet gelijk vol te zitten. We begonnen niet voor niks met het toetje, daar moet je wel een plekje voor reserveren. Op naar Heemstede.

Antica Osteria da Gisella