Frankrijk, Parijs11 oktober 2018, door Maartje

Heerlijk verblijf in Parijs (hond en baby incl.): Le General Hotel Paris

Frankrijk, Parijs, 11 oktober 2018, door Maartje

Heerlijk verblijf in Parijs (hond en baby incl.): Le General Hotel Paris

Le General Hotel Paris zit best wel hartstikke verstopt en wie bijna bij de voordeur is, begint haast te twijfelen of-ie wel helemaal goed zit. Ja hoor. Dat zit je. Net buiten de gebade baden, vlakbij station République en aan de rand van Le Marais en vlakbij het door ons geliefde Canal St. Martin, vind je het sympathieke, kleinschalige hotel in Parijs.

Le General Hotel Paris

Le General Hotel Paris

Kleinschalig, dat is fijn: meteen bij binnenkomst word je allerhartelijkst ontvangen. En je hondje ook. En je baby ook.  De lobby houdt zo’n beetje het midden tussen een gezellig, donker café en nodigt uit voor een koffie, krantje en een croissant bij het raam. Al eet je die laatste in de ochtenduren in het klein kantine-stijl ontbijtrestaurant achter de lobby. Het hotel heeft naast deze chique kantine geen andere eetgelegenheid en dat is precies de reden waarom een nachtje logeren hier zo lekker betaalbaar is – een unicum in Parijs, en dat op die zoals gezegd meer dan uitstekende locatie: op echt drie keer struikelen van het hotel tref je het nieuwe en te leuke Mon Coco, ons nieuwe favoriete restaurant, Le Grand Bain (aanrader!) zit op een kleine 10 minuten lopen, Le Dauphin zit nog dichterbij (5 minuten) en wandel je dan andere kant op, dan sta je in mum van tijd bij de Clownbar (ook een long time lievelings, 3 minuten lopen). Hartje Le Marais is weer 10 minuten wandelen. As said: top locatie, van welke kant je ook komt. Het belangrijkste when steden-tripp’n, toch?

Echter doen de kamers en de centrale ruimtes niet onder voor de locatie: de kamers zijn ruim (voor Parijse begrippen), er staan gezellige badeenden in de badkamer, het bed is groot en bedekt met witter dan wit en krakend fijn linnen en zelfs op het plafond staan gezellige teksten. Het gebouw zelf stamt uit de jaren ’30 werd in 2016 volledig opnieuw ingericht. De ruime begane grond is subtiel verdeeld in ontbijtruimte / bar aan de achterzijde, lounge aan de voorkant met vintage lampen, vazen ​​in poppetjes en kleurrijke buffetkast en bibliotheekhoek met eigenzinnige klokken en boekenplanken met gidsen, romans en kunst- en designboeken. Een andere bonus is de ‘hoteltelefoon’, een mobiel die je mee naar buiten kunt nemen zodat je altijd lokaal internet hebt. Le General Paris