Denemarken, Kopenhagen11 december 2023, door Florence Nienhaus

Groen Kopenhagen: 5 x wandelen in de herfst en winter in Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 11 december 2023, door Florence Nienhaus

Groen Kopenhagen: 5 x wandelen in de herfst en winter in Kopenhagen

Als we aan een hoofdstad denken, wordt al vaak gedacht aan weinig groen en drukke straten. Kopenhagen bewijst het tegendeel. Dit is een stad waar ontzettend veel prachtige parken en wateren te vinden zijn, midden in het centrum. In iedere wijk bevindt zich minimaal wel één plek waar je de perfect kunt wandelen in de herfst en winter. Dit zijn de mooiste.

King's garden

King's garden

Het meest centrale park in Kopenhagen is The King’s garden. Het park is vanuit vier hoeken te betreden en perfect om rust op te zoeken na het winkelen. Het is het alleroudste Koninklijke park van de hele stad. Zowel in de zomer als in de winter komen families, vrienden en kinderen bij elkaar om te picknicken of te wandelen. Daarnaast bevindt zich in het park het Rosenborg slot: een museum waar je in kunt gaan, maar de wandeling eromheen is net zo mooi. Ook zijn er veel cozy gelegenheden om een drankje te doen aan de rand van het park. Deze is echt niet te missen.

Frederiksberg Have & Søndermarken

Frederiksberg Have & Søndermarken

De wijk Frederiksberg heeft het allergrootste park wat Kopenhagen rijk is: Frederiksberg Have. Samen met het aangrenzende Sondermarken vormt het park een romantische landschapstuin ontworpen in Engelse stijl. Hier ben je zo een paar uur zoet. Vanuit het park kun je zwaaien naar de olifanten, want de dierentuin van Kopenhagen grenst aan het park. Een leuke tip met kinderen dus! Je kunt zelfs een pond of een bootje nemen, dan stap je op bij de schattige Engelse bruggetjes. ‘s Winters is het park al helemaal een aanrader, want dan kun je er sleeën!

Langelinieparken

Langelinieparken

De kleine Zeemeermin, die ken je wel! In je trip naar Kopenhagen staat deze natuurlijk op je lijstje. Dit standbeeld is verbazingwekkend klein en daarom is het een veel beter idee om het park eromheen ook mee te pakken tijdens je bezoek aan de Zeemeermin. Je kunt hier een prachtige herfstwandeling maken over de ‘linies’ van het kasteel van de militairen van vroeger. De naam zegt het al. De linies hebben de vorm van een ster en deze kun je dan ook helemaal rond lopen. Wil je daarna nog door? Neem dan de pond naar de overkant en ontdek de hippe industrie terreinen van Copenhagen. Hier vindt je onder andere ook de hippe streetfoodmarkt Reffen. Die is overigs alleen in de zomer open. Goed om te weten!

Ørstedsparken

Ørstedsparken

Ben je op zoek naar een kleine wandeling? Dan moet je naar Ørstedsparken. Dit is een schattig park midden in de stad waar je even kunt ontsnappen in het groen. Dit park heeft ook een kleine heuvel. Aan de rand van het park kun je op bankjes zitten en genieten van de natuur. Een tip die hier niet mag ontbreken is; doe een kleine pitstop bij Flindt & Ørsted. Hier heb je megagrote én heerlijke koppen koffie. Naast dit park zit ook een grote skatebaan op Israel Plads. Leuk als je je kinderen bij je hebt. En dan loop je nog iets verder en dan kom je uit bij de Tovernehalle. Dit is een mini foodhall waar je een lekkere snack voor onderweg kan halen.

The Lakes

The Lakes

The Lakes! Het zijn er om precies te zijn vier. Een populaire plek om te hardlopen en te wandelen, precies tussen de wijken Østerbro, Nørrebro en het centrum in. Dit maakt de wandeling makkelijk bereikbaar en divers. Het fijne aan deze wandeling is dat je deze zo lang of kort kan maken als je wilt. En nog belangrijker, je kunt zo veel pitstops houden als je wilt, want er zijn tal aan cafés te vinden rondom the lakes. Een aantal favorieten zijn: The artisan, Lagkasehuset en Livingstone.