Nederland, Den Haag18 oktober 2017, door Maartje

Herfstbierfestival Den Haag

Nederland, Den Haag, 18 oktober 2017, door Maartje

Herfstbierfestival Den Haag

Weekend voorbij? Niet getreurd; dan begint gewoon weer de voorpret voor komend weekend. En wát voor voorpret: komend weekend is het op de Grote Markt in Den Haag namelijk tijd voor bier. Toegegeven, dat is het altijd op de Grote, maar komend weekend nét even wat spectaculairder. De Boterwaag, Rootz, Hoender & Hop, Zèta, September en de Zwarte Ruiter slaan vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober namelijk de handen ineen voor een heus herfstbierfestival. Maar liefst 30 brouwers zullen zich met hun standjes verspreiden over de Grote Markt en nestelen in eerdergenoemde cafés. Er zijn meer dan 100 (!) speciale seizoensbieren te proeven, allemaal om de start van het bockbierseizoen te vieren.

Onder aanwezige brouwers uiteraard Haagse trots zoals Kompaan en Eiber bier. Maar ook bijvoorbeeld Palm, Brand, Jopen, Gebrouwen door Vrouwen (who run the world?), Vet en Lazy Rotterdam of De Molen zijn van de partij.

Met je eigen speciale kristallen proefglas (€5,-) kun je tussen de honderden bieren op zoek naar jouw favoriet, en neerstrijken op de verwarmde (zucht, herfst) terrassen onder het genot van live muziek. Gypsy jazz, Franse chansons, rock & roll bigband en vinyl dj’s. Prima vertoeven!

Vrijdag duurt het festival van 15:00 tot 23:00 uur en zaterdag kun je van 14:00 tot 23:00 terecht. Ik zie je daar!

♥ Marloes

- UPDATE! Helaas komt de zaterdag wegens een voorspelde herfststorm te vervallen. Maar op vrijdag kun je nog wel terecht op de Grote voor een toepasselijk herfstbiertje om die herfstblues te vergeten! ENJOY! -