19 oktober 2020, door Michel + Renske

Lekkerste buitenplekken voor herfstwandeling + take out koffie opties

19 oktober 2020, door Michel + Renske

Lekkerste buitenplekken voor herfstwandeling + take out koffie opties

Wat doen we met een semi-lockdown? Juist. De natuur in. Helemaal nu we in het Gouden Seizoen zitten en we het hele huis al een flinke lik verf hebben gegeven. Want laten we wel wezen: veel meer is er du moment niet te beleven. Daarbij doet het herfstweer je verlangen naar een frisse neus, kilometers wandelroutes in de benen en dieren spotten op onze eigen Hollandse bode, toch?

En dus een lekker lijstje vol met mooie natuurplekjes mét koffie to go in de buurt. Dan heb je het beste van beiden - kun je mooi een paar weekenden vooruit. Graag gedaan weer!

Panneland Vogelenzang

Panneland Vogelenzang

Natuur spot: Panneland Vogelenzang / Amsterdamse waterleidingduinen
To go koffie bij: Lunchroom de Wachtkamer, Vogelenzang
Met stip op nummer 1 deze kanjer. Waarom? Omdat de natuur hier enorm afwisselend is; je komt tijdens een rondje van 5 km water, dichte bossen en open vlaktes tegen. En met een beetje mazzel zie je herten. Wat ik je zeg: Heel Veel Herten! Plus een heel bos vol paddenstoelen, iedereen blij.

Lage Vuursche

Lage Vuursche

Natuur spot: Lage Vuursche
To go koffie bij: Buiten in de kuil 
Lage Vuursche mag waarschijnlijk bekend zijn… Wie heeft er niet ooit een pannenkoek gegeten of gemidgetgolft? Maar in deze tijden roept vooral de natuur. Lage Vuursche is een heerlijk wandelgebied die de pro al jaren weet te vinden maar ook voor een korte tour is het heerlijk vertoeven hier.

Rode paddestoelen zoeken? Ze staan er! Wel goed zoeken maar dan ga je ze vinden. Enne: Bij Buiten in de Kuil haal je echt goede koffie af.

Landgoed Spanderswoud

Landgoed Spanderswoud

Landgoed Spanderswoud in ’s Graveland
To go koffie bij: Proeflokaal de Serre

Heerlijk natuurgebied en nog heerlijker koffiestekje. De lekkerste take-away in de natuur., that’s for sure. Taartjes, koffie, hartige broodjes… Noem het op en bij Proeflokaal de Serre hebben ze het.

Daarna een lekkere wandeling maken in een te mooi gebied – perfect voor de beginnende of gewoon luie wandelaar (het is een relatief klein gebied).

Nationaal park zuid Kennemerland

Nationaal park zuid Kennemerland

Natuur spot: Nationaal park Zuid Kennemerland

To go koffie bij: Kraantje Lek
Hier moet je wezen! Natuur, speeltuin en take out. Kortom: alles wat je wil. Duik vooral de duinen, het park of de speeltuin in. Ja: speeltuin want Kraantje Lek is een van de weinige speeltuinen die nog open is. Je mag hier een eigen bijdrage voor afgeven om de kids te laten spelen. Daarnaast is er take out koffie, thee, pannenkoeken, gebak en fris. Gaan!