21 juni 2018, door Maartje

Het boek ‘On A Roadtrip’ van Sunnycars is een aanrader

21 juni 2018, door Maartje

Het boek ‘On A Roadtrip’ van Sunnycars is een aanrader

Het zal je misschien niet verbazen maar we pluggen hier op deze site meestal geen andere reissites, travelboeken of ander materiaal waarmee je vast en zeker maar al te goed de hort op kunt. Want daarvoor kwam je hier al een kijkje nemen toch? Of kocht je Little Escapes het boek (heb je m nog niet? Je koopt 'm hier). Of boek twee, Little Escapes net over de grens (die schaf je hier aan). Bovendien zijn we koppig. Denken het zelf beter te weten. Stom soms, I know, maar toch, we kunnen het maar beter gewoon toegeven. Maar soms worden we blij verrast uit onverwachte hoek zoals het geval bij het nieuwe boek van (nota bene) Sunnycars: On a Roadtrip. Een aanrader

On a Roadtrip

On a Roadtrip

Nee, dit zijn geen gesponsorde uitspraken. We zijn oprecht blij verrast. We kregen het boek On a Roadtrip opgestuurd van onze Sunnycars vrienden omdat we – oke – bloggers zijn natuurlijk, want zo gaan die dingen, maar ook omdat we stelselmatig onze verdiende euro’s inwisselen voor een huurauto om zo de omgeving te verkennen. Die ‘omgeving’ is een breed begrip overigens, want ons laatste Sunnycars avontuur was in Zuid Afrika. Belangrijker in dit geval is Zuid-Europa. Want daar focused het boek zich op. Leuk want als we op vakantie gaan (écht vakantie, met man en baby en hond), dan is het in Zuid-Europa waar je ons vinden kunt.

Daarvoor kwam je hier al een kijkje nemen toch? Of kocht je Little Escapes het boek (heb je m nog niet? Je koopt ‘m hier). Of boek twee, Little Escapes net over de grens (die schaf je hier aan). En voor On a Roadtrip, niets dan leuks in Zuid-Europa, klik je hier.

Het boek beschrijft verrassend leuke adressen en bezienswaardigheden in zes Zuid-Europese bestemming, inclusief te rijden route. Spanje, Portugal, Kreta, Sicilië, Frankrijk en Italië. In Spanje reis je door Andalusië, in Portugal ga je van Lissabon naar de Algarve en Kroatië verken je langs de kustlijn met een uitstapje naar Plitvicemeren. Frankrijk is ook van de partij in het roadtripboek: vanuit Nice bezoek je de door ons zo geliefde de Provence en de Côte d’Azur. En het ging hier ook weer kriebelen toen we lazen over al het leuks op Kreta en Sicilië… Die laatste is het eiland waar de naam van onze ‘don’, Don Vito, net zo normaal is als Remco. Jammer, maar toch willen we z.s.m. met de kleine boy naar het prachtige eiland van The Godfather, en dan maar toeren van Palermo naar Taormina (tip uit het boek die we alvast keihard ‘geflagt’ hebben: La Tana Del Lupo, vlakbij de Edna). Ook fijn: het boek geeft slimme tips om de autohuur nog eenvoudiger te maken. Zoals ‘onze’ tip (dat doen wij dus ook altijd): haal je auto op bij het stadskantoor in de buurt van je hotel. Op die manier heb je geen stress op de luchthaven en ga je met een taxi eerst naar je hotel, slaap je een nacht en pik je je auto de volgende dag helemaal relaxed op.

On a Roadtrip 

Bovendien krijg je, als je het boek koopt (via bol.com) de twee tientjes die het gekost heeft weer terug bij de volgende autohuur via Sunnycars. Kun je daar niet op wachten? No problemo: wij mogen 5 boeken weggeven! Even een mailtje sturen naar maartje@bartsboekje.com en je hoort of je gewonnen hebt (geen nieuws is helaas slecht nieuws).