Nederland, Friesland21 november 2019, door Maartje

6x het leukste van het Friese Dokkum

Nederland, Friesland, 21 november 2019, door Maartje

6x het leukste van het Friese Dokkum

Dokkum? Waar is dat ook alweer? We moesten het ook weer even opzoeken hoor, maar we hebben het hier over een stad in de gemeente Noardeast-Fryslân. En weet je... Die oer-Hollandse mini-stad is oprecht ZO leuk. We hebben ons echt goed vermaakt daar, en dat is bijna een understatement. Dat roept om een overzicht... Bij dezen!  Hierbij het leukste van Dokkum. Ga, en vermaak uzelf (en uw kroost).

Knus Koffiebar Dokkum

Knus Koffiebar Dokkum

Met stipt op nummer 1: Knus Koffie Bar in Dokkum. Om de simpele reden dat het gewoon heel goed, heel warm en – we willen het eigenlijk niet zeggen maar doen het toch – heel knus is. Aan het roer staat een jonge gast, en dat merk je aan alles. Verfrissend. De reden zijn Knus koffiebar te beginnen, vroegen we? Nou… Omdat ik het leuk vind om mensen blij te maken, mooie dingen te maken en lekker bezig te zijn, zo luidde het antwoord. Eenmaal binnen snap je het meteen: dat antwoord somt meteen alles op. Het leuke tentje is verdeeld in een beneden en een boven. Beneden is een hele elegante speelruimte zijn voor the little ones. Nogmaals: verfrissend! Je beste plek voor koffie en lekkers. Vooral dat laatste trouwens: dat is dus echt lekker, en homemade ook nog eens! Net open, so gogogo, check it out!

Nyn Styles the little ones Dokkum

Nyn Styles the little ones Dokkum

Terwijl we dit Dokkemse lijstje op aan het sommen zijn denk we… Jeetje, Dokkum, je lijkt wel een wereldstad! Zoveel leukst het de kleine Friese stad stiekem te bieden; die zag je vast niet aankomen. In het rijtje mag ook Nyn Styles the little ones, Dokkum absoluut niet ontbreken. Je vind er, je raadt het al, de allermooiste merkjes voor de (aller)kleinsten. Van Scandinavische pracht tot drukke Spaanse printjes van de bekende merken Play-up of Bobo Choses. Minirodini en het Nederlandse Repose is ook represent. Liefde. Daarbij word je ook nog eens perfect (gezellig doch keurig) geholpen door de lieve dames van Nyn Styles. Afijn, we liepen als vanouds met volle tassen de deur uit. Auw. But yay.

Z.G.A.N store Dokkum

Z.G.A.N store Dokkum

Een aantal van de liefste meisjes stuurden ons prompt een berichtje zodra ze in de smiezen kregen dat we op onderzoek waren in Dokkum: deze vintage store mochten we écht niet missen. And they did not lie. Willemijn en Samara zoeken en vinden de leukste vintage items, kopen ze in en verkopen alles weer door. Na wat liefde waar nodig. Duurzaam en hoognodig in het Friese zo vonden de meiden: ze stuitten in de buurt op huizen vol met spullen die niet meer gedragen werden – zonde! Let wel even op: de winkel is voorlopig alleen nog open op vrijdag, zaterdag en koopzondag. Dus check even met de meiden of ze er zijn wanneer je wil gaan.

Stadscafé Artisante Dokkum

Stadscafé Artisante Dokkum

Trek gekregen? Wij ook. No worries, Stadscafé Artisante Dokkum is de perfecte plek voor de hoognodige pauze. En de reuze trek. Plof lekker neer in het lekkere interieur, pak de uitgebreide en goede kaart van het stadscafe erbij en hangen maar. Kekke behangetjes op de muren en leuke plantjes in de hoek doen het heerlijk in het knappe hoekpand aan het water.
We kunnen duur doen maar we hadden honger en gingen keihard voor een broodjes kroket… Maar uitpuilende poke bowls of en heerlijke huisgemaakte soepen staan er ook op de kaart (die laatste proefden we wel – geslaagd!). Kortom: een no bullshit stek die verrassend goed uitpakt en voor ieder wat wils serveert. We love.

Lifestyle 1622 Dokkum

Lifestyle 1622 Dokkum

De leukste cadeauwinkel van Dokkum is absoluut Lifestyle 1622. Je schaft er het mooiste servies aan: kopjes, kommetjes, borden en schalen in hebberig makende kleuren. Maar ook de mooiste boeketten droogbloemen (die je dan ook weer ziet bij Knus koffiebar). Voor de liefhebber is er ook een kleine selectie mooie kleding en sieraden.

Kryt krijtconceptstore

Kryt krijtconceptstore

Last but not least want we zijn op Kryt Dokkum! En heus niet alleen omdat ze hier ons eigen Little Escape boek verkopen hoor, heus niet. Want Kryt knapt ook de meubels op tot het de leukste items in je huis worden. Verven, mooi maken en verkopen, zo simpel kan het zijn (als je het maar met smaak doet, zoals bij Kryt gebeurt). Het was dat we geen aanhanger meehadden… Daarnaast worden er bij Kryt ook mega leuke woonaccessoires verkocht. Kortom: ga mensen! Wedden dat je ook verkocht bent!