11 april 2020, door Maartje

Het leukste van Texel met kinderen

11 april 2020, door Maartje

Het leukste van Texel met kinderen

Vandaar dat deze lijst met 15 x het leukste van Texel eigenlijk bedoeld is voor iedereen, met of zonder kids. Maar toch nog even een kleine aanvulling, omdat sommige Texel-dingen echt bedoeld zijn voor families, en te leuk om niet te tippen.

Landgoed De Bonte Belevenis

Landgoed De Bonte Belevenis

Op een steenworp van de Texel Yurts (zie 15 x Texel) vind je de Bonte Belevenis, een fraaie kinderboerderij met theetuin waar je relaxt wat heet water kunt nippen en de kinds laten ravotten. Maar er is meer! Je kunt er ook heerlijk aan de high thee, met verrukkelijk zoets on the side dus, ze hebben heerlijke zelfgemaakte biertjes (Windkracht 10) en de eigenaren stoken hier zelf whisky. De enige Texelse whisky! Bam. En zo werd een kids-aanrader prompt toch niet zo kindvriendelijk, maar wel papa en mama vriendelijk en dat vinden we net zo leuk.

Ook leuk: Landgoed de Bonte Belevenis maakt zelf ontzettend leuk spul, stiekem ook leuk voor jezelf. Daar kregen ze zoveel goede reacties op dat ze vorig jaar een winkel openden in Den Burg: Bont en Bijzonder. Ook leuk om even binnen te wippen.

De Wije Blick

De Wije Blick

Natuur- en beeldentuin De Wije Blick heeft geen website, is hartstikke onbekend en daardoor misschien een beetje onbemind maar daardoor óók heerlijk om even in rond te struinen voor het ultieme ontdekje-plekje gevoel. Er is zelfs een cute vakantiehuisje.

De Zelfpluktuin

De Zelfpluktuin

Ook te leuk om niet te doen, bijvoorbeeld gecombineerd met een bezoek aan De Oude Vismarkt in Oudeschild, is De Zelfpluktuin. Dat is zoals het klinkt: een kleurige en geurende tuin waar je zelf je bloemen en fruit mag plukken. Leerzaam en leuk!

Beeld via @Suussies, leuk om te volgen! Ze heeft een prachtige winkel in Leeuwarden, NØRD, mocht je daar ook nog in de buurt zijn.