Nederland15 augustus 2020, door Maartje

HET RUITERHUYS Castricum

Nederland, 15 augustus 2020, door Maartje

HET RUITERHUYS Castricum

In aanvulling op ons (Noord) Hollandse rondje en favoriete buitenplaatsen/ buitenrestaurants / heerlijke adresjes waar het in de zomermaanden buitengewoon goed toeven is, mogen we deze favoriet in het bos toch ook niet vergeten: Het Ruiterhuys in Castricum, op een steenworp van het door ons geliefde camping Bakkum.

 

Een opgedofte paardenstal-plus is het. En dat is goed gelukt, al jaren. Geen gedoe, gewoon fijn. O! En een dijk van een trouwlocatie, dat het ook even gezegd is.

Niet overslaan: ons lievelingslijstje deze zomer, vol met buitenrestaurants!

HET RUITERHUYS

HET RUITERHUYS

Je vindt er labradors en buitenvrouwen (wellicht in alle betekenissen van het woord) met beige broeken, gestoken in rijlaarzen en neen, dat is meestal ook niet per se ‘ons ding’. Maar wie eenmaal aan het wandelen is, hiken is de hippe term, kan het heel wat slechter treffen. De buitenbrasserie heeft een ruim opgezet terras terwijl binnen steevast een vuur flakkert in de enorme haard. Henny Huismans dochter Nikki en schoonzoon Frank runnen de zaak en ik – ik moet hier spreken van ik – heb nu eenmaal een zwak voor Henny en dus ook voor zijn nazaten. Frank en Nikki staan meestal zelf in de zaak en als dat zo is, gaat alles goed. Een aanrader voor een uitgebreid, hoogstaand diner? Niet per se, maar dat beweert ook niemand. Een zonnige lunch in de zomer, of opwarmen op mindere dagen: ja.

Het Ruiterhuys Heereweg 83, Castricum