Nederland31 juli 2020, door Maartje

nieuw in overveen: Café Restaurant House of Borski (de jaren ’20 onder de rook van Haarlem)

Nederland, 31 juli 2020, door Maartje

nieuw in overveen: Café Restaurant House of Borski (de jaren ’20 onder de rook van Haarlem)

Al vaak bezongen hier op de site: het prachtige kleine dorp Overveen met het knapste treinstationnetje van het land. Precies daar, in een heus landhuis, opende een van de tofste van Noord-Holland: Café Restaurant House of Borski. Klinkt goed, is nog beter. Bij Borski is het namelijk de jaren '20 wat de klok slaat. Hoewel dat jarenlang een dankbare bron van inspiratie voor veel speakeasy stijl cocktailbars en hotels (zoveel dat het zelfs een beetje ging vervelen), hebben we er nu wel weer zin in zo eentje! Op naar Overveen, op naar Borski.

Café Restaurant House of Borski Overveen

Café Restaurant House of Borski Overveen

Wie op de begane grond bij Borski binnenloopt is direct onder de indruk, dat kan niet anders. Maar een verdieping hoger zijn de oe’s en de aah’s helemaal aan. Te gek is het er, en ja, dat maakt je horeca-beleving altijd toch nog net een beetje leuker. Het is geen verrassing dat de eigenaren zich nogal hebben laten inspireren door de jaren 20: dat zie je terug in alles. Behang, accessoires, het onmiskenbare boudoir gevoel… Alles klopt, van de lampen aan het plafond tot de zelf ontworpen ‘exit’ bordjes. Op het menu Franse en Italiaanse klassiekers. Ratatouille, Coq Au Vin (aanrader) en groots favoriet: de Saint-Marcellin. Een heerlijk frans indoopkaasje uit de oven met wijn en tijm. Oh en over wijn gesproken, de wijnkaart is ook bijzonder goed. Tot snel House of Borski Overveen, we’ll be back for more.

foto’s via @jasmijn_bloembinders die de beeldige planten verzorgden!

Buitenplaats Plantage Vogelenzang & Plantage Rococo

Buitenplaats Plantage Vogelenzang & Plantage Rococo

Twee grootste Noord Hollandse favorieten die op het eerste oog helemaal niet op elkaar lijken, wel allebei he-le-maal geweldig zijn en stiekem ook door dezelfde eigenaren werden geopend: Buitenplaats Plantage Vogelenzang en het nieuwe Plantage Rococo.

De eerste een echte buitenplaats met een enorme tuin (best wel een goede plek voor met kinderen ook), de tweede eenlandhuis van weleer – de droom waar je ook gewoon mag blijven slapen. Er zijn paarden, er is rust en ruimte, er zijn hangmatten en het is fantastisch.

Lees meer Buitenplaats Plantage Vogelenzang
Lees meer Plantage Rococo