10 december 2019, door Maartje

Het wordt een groene kerst dit jaar met dank aan Green-Stories

10 december 2019, door Maartje

Het wordt een groene kerst dit jaar met dank aan Green-Stories

We schreven hier op Barts Boekje al eerder over Green-Stories, en de absolute briljantheid van het plantenbedrijf (nooit meer dode planten, beloofd), maar nu we weer maar wat druk aan het 'binnen zijn' zijn, en we plots weer opvallend veel gesprekken hebben over het in leven houden van je planten, leek het ons handig om wederom klassikaal te roepen: JONGENS! GREEN STORIES MOET JE HEBBEN! Waarom? Dat lees je hier uitgebreid, en hieronder de short cut versie.

Green-Stories

Green-Stories

In een notendop, want dat wil je weten, werkt het zo: de meiden van Green-Stories kweken hun planten op hydrokorrels. Je weet wel, van de roodbruine bolletjes die je vooral veel in kantoren ziet. Want op kantoor zijn planten essentieel (hallo zuurstof!) maar ze moeten wel easy gezond te houden zijn (hallo working nine to five). Dat systeem werkt al járen prima in office land, maar thuis gaan onze mooie groene vrienden steevast stuk. Dus waarom niet die bewezen dient op een mooie manier naar thuis vertalen? Dat is precies wat Green-Stories gedaan heeft: eigentijdse planten kweken op hydro cultuur (NB: het is dus niet mogelijk om een bestaande plant in de korrels te zetten en het beste te hopen: de planten moeten in de korrels ‘geboren’ worden).

In de korrels steekt een watermetertje en zodra het bolletjes onder het onderste lijntje komt (I know, hoe idiot proof wil je het hebben), moet er water in. Hopla. Kind kan de was doen. Maar het wordt nóg mooier: Marine van Green-Stories komt desgewenst bij je langs om te kijken welke planten je het beste waar kan zetten, in huis of, inderdaad, op kantoor. Zo gebeurde het bij ons: we hebben een pracht van een kantoor maar donker is het er ook. Planten wilden we, en dus kwam Martine ons vertellen wat we het beste konden doen en nu hebben wij nu alweer een half jaar het leukste kantoor van het land dankzij het mooiste groen dat het gewoon als een dolle doet, ook in de donkere wintermaanden. Vanwege al het goed (in de donkerste hoekjes loste Martine dat op met nepplanten. Klinkt stom, is heel erg mooi want ze zijn, zoals alles bij Green-Stories van de beste en mooiste kwaliteit). En denk nou niet: ik weet nog steeds niet hoe ik moet beginnen: de website van Green Stories doet haar naam eer aan: je kunt er je eigen verhaal ‘vertellen’ en de meiden doen de rest. Lees e hier nog even ons hele verslag. Wedden dat je daarna ook overtuigd hebt?