17 april 2020, door Maartje

Het zonnetje in huis met Naïf by Barts Boekje

17 april 2020, door Maartje

Het zonnetje in huis met Naïf by Barts Boekje

De (zomer)vakantie mag dan heel even uitgesteld zijn, maar dat wil natuurlijk níet zeggen dat de zon zich niet laat zien! Gelukkig maar. Het voorjaar staat voor de deur, de zomertijd is ingegaan en de Hollandse zon schijnt vrolijk door, steeds vaker en steeds langer. Dat betekent, meer dan ooit - want de eerste felle zonnestralen op een witte winterhuid zijn de meest verraderlijke voor groot en voor klein: smeren smeren smeren (ook, of júist, als je zit te wijnen wijnen wijnen).

Laat Naif Care daar nou een serie fantastische producten voor hebben. Zonnebrand, ja, een tweede ronde voor het merk omdat het de eerste keer niet helemaal jevanhet was. Niet dat de vorige zonnebrand werkte, maar het smeerde niet zo lekker, en liet een witte waas achter. Maar dat was vroeger en we moeten geen ouwe koeien uit de sloot halen. Nee, liever vieren we dat het nu wél een puik product is. En om dat te vieren delen we hier (uiteindelijk) 12 tips om met je kleintje(s), lekker dichtbij huis, de zon in te gaan. Veel plezier!

Barbecueseizoen!

Barbecueseizoen!

Naar Zuid-Afrika gaan we nu even niet maar we dromen over het land van de braai en besluiten dat het  barbecueseizoen ook hier gewoon begonnen is. Een klein beetje zon? Het balkon op, de tuin in of gewoon een stukje van de stoep in beslag nemen voor een  gezellige mini vakantie aan huis. De zoete inval van buren en vrienden laten we even voor wat het is (of we gooien iedereen op de facetime) en grillen maar! Het  kleine spul mag, ingesmeerd uiteraard, zelfs aan de slag met de houten speelbarbecue van Lidl. De set komt compleet met gegrilde groenten, worstjes en zelfs sauzen om een en ander het af te toppen. Wij tekenen het jonkie alvast uit in een zwembroek, glanzend van de zonnebrand en in een kinderschortje van Dille & Kamille. Veeg ons maar op.

Handen wassen = handen smeren.

Handen wassen = handen smeren.

Best wel pittig, zo’n twintig keer per dag en het liefst acht minuten lang, je handen wassen op advies van het RIVM. Niet omdat het moeite kost, welnee, onze kids vinden het nog steeds een feest al dat gespetter. Nee, het is funest voor jonge én oudere handen, al dat water en al die zeep. Goed om te weten: Naïfs natuurlijke zonnebrandcrème is er voor het hele gezin want als we zelfs de huid van de allerjongsten kunnen verzorgen, kunnen we dat ook voor jou.

Daarom stelde Naif een Family Pack samen met de fijnste zonnebrandproducten. Omdat verzorging nu meer dan ooit belangrijk is. Het Family Pack bestel je hier.

Nu zaaien, straks oogsten

Nu zaaien, straks oogsten

Wie een tuin heeft, kan zijn lol op, maar wist je dat je maar een klein strookje buitenplaats nodig hebt om je eigen zaadjes te kunnen planten? Dat is meer dan spannend, en met een beetje geduld kun je straks je eigen groente oogsten, en je eigen bloemen plukken. Wel even goed opletten: veel zaadjes vinden het nu nog te koud buiten, maar planten in een (kleine) kas kan natuurlijk heel goed! Bij Intratuin koop je heel voordelig zowel verschillende kassen in allerlei formaten, en zaden voor bijvoorbeeld aardbeien, andijvie, aubergine, bloemkool, komkommer, paprika, prei, radijs, kropsla en tomaat – allemaal lekkers dat je nu (maart/ april) onder glas kunt zaaien. Zaai je ze liever in de volle grond? Dan moet je nog even geduld hebben tot eind april. Tuinbonen, doperwten, spinazie, uien en wortel kun je nu al wel in de volle grond zaaien. Wel goed opletten: sjouwen met aarde, schepjes en een heuse kas is zwaar werk, dus vergeet behalve het gezicht van je  kleintje, niet ook armen en benen in te smeren met zonnebrand: die jas gaat binnen de kortste keren geheid uit. 

Tuintips in overvloed! Lekker praktisch ingestoken en ook voor mini tuintjes en schaduwrijke balkons: Barts Buiten

Berenjacht!

Berenjacht!

Heb je ze al gezien? Sinds een paar dagen spot je overal in het land, achter ramen, in bomen en zomaar gewoon in een plantenbak teddyberen! Grote beren, kleine beren, zachte beren, oude beren en gewoon hele lieve beren. Het is een speurtocht door het hele land waar iedereen aan mee kan doen, gebaseerd op het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury. De berenjacht ontstond in Australië en in Groot-Brittanië om kinderen van de coronacrisis af te leiden. En nu dus ook in Nederland. Hup, jas aan, zonnebrand op de neuzen en speuren maar. Meedoen? Het is het leukst als je je wel aan de spelregels houdt: zet een knuffel voor het raam en geef je beer aan op de speciale ‘berenkaart’ zodat Nederland langzaamaan berenbruin kleurt!

Meer weten over Naif’s zonnebrand? Dat lees je hier. Meteen bestellen? Dat kan hier.

Mama for Mini, de mooiste foto’s van je kids, gemaakt met je telefoon

Mama for Mini, de mooiste foto’s van je kids, gemaakt met je telefoon

Nu jullie 24/7 bij elkaar zijn, is deze periode het moment bij uitstek om je eens te verdiepen in hoe al die insta-mama’s toch die picture perfect plaatjes van hun kinderen maken. Nee,  daarvoor hoef je niet te investeren in een dure (ingewikkelde) camera: fotograaf Marilyn Bartman lanceerde een online cursus speciaal voor papa’s en mama’s die mooie plaatjes van hun mini’s willen schieten. Je volgt de cursus via een besloten instagram platform (ook al zo handig) en hebt niet meer nodig dan  je telefoon en je kids. En laat je die nou toch in huis hebben. Alvast een tipje van de sluiter: de zon in een van de belangrijkste factoren voor een mooie sfeerfoto. Dus smeer ze eerst goed in, en zet ze vervolgens in het licht, op het balkon, voor of achter het raam – je wist niet dat er zoveel verschillen waren in lichtinval. De tips van Marilyn, en haar fotobewerkings presets, doen de rest.

Op avontuur

Op avontuur

Thuis blijven is goed voor de fantasie. Hutten bouwen onder tafel, een racebaan maken  van oude wc-rolletjes en – het leukst – waterspelletjes! Die laatste verplaatsen we naar het balkon of de tuin waar ze, als de zon een beetje meewerkt, best een potje mogen breken. Zonder dat papa of mama de halve dag  kwijt is met dweilen. Wel van A tot Z in de zonnebrand graag: eenmaal ingesmeerd is je kind +/- twee uur beschermd met factor 50. Don’t forget: Ook in de schaduw moet er gesmeerd worden! Bang voor water hoef je niet te zijn: de Naif Care Baby + Kids zonnebrand is waterafstotend. Zelf zijn we nogal op de leuke ‘oceaan’ van Plan Toys. De waterspeelset bestaat uit een rubberen tray, verschillende poppetjes, visjes en een bootje. Allemaal in het lieve stijltje dat we gewend zijn van het duurzame speelgoedmerk. Wij kochten die van ons (met korting) bij Dille & Kamille. Uitgespetterd? Dan mag het water naar de plantjes en berg je de hele boel gemakkelijk op.