Boekentip – Nederland ontdekken met de 12 korte roadtrips van Hey Frits

6 juli 2023, door Manon (Hey Frits)
Boekentip – Nederland ontdekken met de 12 korte roadtrips van Hey Frits

Dat Nederland mooi is en een hoop fijne pareltjes heeft weten we allang bij Bart en Frits. We ontdekken wat af in eigen land en de online lijstjes met tips worden langer en langer. Het werd tijd om al die tips (of in ieder geval veel van) overzichtelijk te bundelen en per regio een kant-en-klare route samen te stellen – zodat jij alleen nog maar in de auto hoeft te stappen en de hotspots zo af kunt tikken. Dat boek kwam er en we presenteren u (tromgeroffel) Hey Frits – 12 korte roadtrips door Nederland!

 

De 12 roadtrips

De 12 roadtrips

Twaalf roadtrips, twaalf provincies? Klinkt logisch, maar dat is niet hoe het boek in elkaar zit. Sommige routes zijn heel logisch door een bepaalde provincie (Groningen, Zeeland en Gelderland bijvoorbeeld) maar er zijn ook wat combinaties gemaakt die niet onder een provincie-noemer vallen. We noemen een Amsterdam-Noord + Laag Holland, West-Friesland en de Beemster en de route Langs en door de Hanzesteden bijvoorbeeld. Leuke en verrassende combinaties die een klein stukje gebied uitlichten waar je een paar dagen kunt roadtrippen.

Hotel boeken en rijden maar

Hotel boeken en rijden maar

In het boek zijn alle roadtrips helemaal voor je uitgestippeld, dus in principe hoef je alleen maar een hotel te boeken en in de auto te stappen. Je kunt de routes een op een overnemen en af en toe krijg je de keuze uit verschillende opties, afhankelijk van waar je zin in hebt. De roadtrips gaan door schattige en fotogenieke dorpen, leuke steden en natuurgebieden en onderweg worden leuke koffiespots, eettentjes, musea, winkels en andere must-visit hotspots of we-kennen-ze-allemaal-maar-ben-je-er-ooit-geweest-plekken getipt.

Korte roadtrips voor een mini-vakantie

Korte roadtrips voor een mini-vakantie

Alle routes duren twee tot vijf dagen, dus je kunt er een weekendje weg of mini-vakantie van maken. Per roadtrip worden er hotels getipt en ook de beste reistijd wordt aangegeven – want dan kun je de heide mooi in bloei zien, bloemen of fruit plukken bij de verschillende pluktuinen of de wijnvelden op z’n mooist ervaren. En tips zoals ‘kies voor een vrijdag in plaats van een maandag als je een lang weekend gaat boeken, want op maandag zijn veel restaurants en winkels gesloten’ zijn net even de voorbereiding tips die je nodig hebt voor de full experience roadtrips door Nederland.

Dit zijn ze!

Dit zijn ze!

De twaalf roadtrips in het boek zijn (en alsjeblieft, hierbij ook alvast wat doorklikjes voor inspiratie): De Achterhoek, Amsterdam-Noord + Laag Holland, Zuidwest-Friesland, Gelderland, Gooi & Vechtstreek, Groningen, Langs en door de Hanzesteden, Rond(je) Noord-Brabant, West-Friesland en de Beemster, Utrecht, Zeeland en Zuid-Limburg. Nederland (her)ontdekken was nog nooit zo makkelijk en leuk en met dit boek pak je alles mee: van super kneuterig tot lekker hip en moet-je-gezien-hebben.

Hey Frits – 12 korte roadtrips door Nederland

Hey Frits 12 korte roadtrips door Nederland boek

Hey Frits 12 korte roadtrips door Nederland boek

Hey Frits 12 korte roadtrips door Nederland boek

Hey Frits 12 korte roadtrips door Nederland boek