De mooiste natuurhuisjes in Nederland

14 mei 2020, door Manon (Hey Frits)
De mooiste natuurhuisjes in Nederland

Het is even niet anders, dit jaar gaan we verplicht op vakantie in eigen land. But we don’t care, want Nederland is zo mooi! Laten we ons eigen land gaan (her)ontdekken en vakantie vieren in de prachtige natuur. Hey Frits maakte een overzicht van de mooiste natuurhuisjes in Nederland.

Even tot rust komen in de natuur, even weg van thuis en genieten in een andere omgeving. Deze zomer ziet het er naar uit dat we binnen onze eigen landgrenzen moeten blijven, maar dat is echt geen straf. Hey Frits speurde op de website van Natuurhuisjes naar de leukste plekjes in de natuur in de mooiste natuurhuisjes. Aan zee, in het bos of tussen de weilanden. En normaal gesproken ben ik wat gevoelig voor stylish en hip, maar bij deze natuurhuisjes draait het echt vooral om de omgeving. Want we hoeven niet binnen te zitten, we willen juist Nederland ontdekken! Dit zijn de leukste natuurhuisjes, 42 stuks om precies te zijn.

Lees ook: 5x airbnb onder de 100 euro in Nederland

Accommodaties onder de €100,-

(Bijna) alle accommodaties in dit overzicht zijn onder de €100,- per nacht voor een verblijf van 2 personen. Gewoon, omdat ik vind dat heel veel accommodaties echt veel te duur zijn en je onder de €100,- ook echt leuke plekjes kunt vinden. Soms kunnen de plekken meer dan €100,- per nacht kosten, maar dan verblijf je met meer dan 2 personen in het huisje zodat de prijs per persoon altijd onder de €100,- blijft.

Natuurhuisjes aan zee of daar vlakbij

 

Natuurhuisjes Hollum Ameland Nederland

Natuurhuisje in Hollum (Ameland)
+ Maximaal 6 personen
+ €70 p.p.p.n

Een vrijstaand huisje met rondom duinen en voor het huis het Hollumer bos. Geschikt voor maximaal 6 personen en voor een weekend (2 nachten) €423 = €70 per persoon per nacht (mei 2020).

+ Natuurhuisje in Hollum

Natuurhuisje op Vlieland Nederland

Natuurhuisje op Vlieland
+ Maximaal 4 personen
+ €27 p.p.p.n

Op het autovrije eiland Vlieland ligt dit vierpersoons huisje in de duinen op het terrein De Kaap. Om het huis is een hoop ruimte en de afstand tot het strand is ongeveer 100 meter. Te boeken vanaf een midweek (4 nachten) voor €437 = €27 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje op Vlieland

Natuurhuisje in Sint Maartenszee Noord-Holland Nederland

Natuurhuisje in Sint Maartenszee (Noord-Holland)
+ Maximaal 5 personen
+ €13 p.p.p.n

In de badplaats Sint Maartenszee ligt dit natuurhuisje tussen de bollenvelden en de duinen. Op slechts tien minuten van het strand en geschikt voor maximaal 5 personen. Te boeken voor een weekend (€270) of een midweek (4 nachten) voor €263 = €13 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Sint Maartenszee

Natuurhuisjes in Zijpe Noord-Holland Nederland

Natuurhuisje in Zijpe (Noord-Holland)
+ Maximaal 5 personen
+ €17 p.p.p.n

Niet ver van Callantsoog en het strand ligt dit kleine natuurhuisje in Zijpe. Geschikt voor 5 personen en gelegen aan een riante tuin met grote boomgaard van 3500 m2. Te boeken vanaf een midweek (4 nachten) voor €344 = €17 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Zijpe

Natuurhuisje in Ee Friesland Nederland

Natuurhuisje in Ee (Frieland)
+ Maximaal 2 personen
+ €29 p.p.p.n

Op ongeveer 1 kilometer van zee in het Hollande Moddergat ligt dit natuurhuisje, geschikt voor 2 personen. Te boeken vanaf een weekend maar goedkoper voor een midweek. Dan betaal je €230 voor 4 nachten = €29 per persoon per nacht (mei 2020).

+ Natuurhuisje in Ee

Natuurhuisjes tussen de weilanden

 

Natuurhuisje in Hiaure (vlakbij dokkum) Friesland Nederland

Natuurhuisje in Hiaure (Friesland)
+ Maximaal 4 personen
+ €23 p.p.p.n

Tussen de groen gestrekte weilanden van Noordoost-Fryslân ligt dit fijne natuurhuisje, geschikt voor 4 personen. Het is gelegen tussen Dokkum en de Waddenkust. En niet onbelangrijk: een hottub voor de ultieme ontspanning! Te boeken vanaf een weekend. €371 voor een midweek (4 nachten) = €23 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Hiaure

Natuurhuisje in Hank Noord-Brabant Nederland

Natuurhuisje in Hank (Noord-Brabant)
+ Maximaal 5 personen
+ €33,50 p.p.p.n

Aan de rand van de Brabantse Biesbosch staat dit huis zonder muren. Je slaapt hier namelijk is een grote tuinkas die is omgebouwd tot luxe glamping accommodatie. Hier geniet je van een wijds uitzicht over de omliggende natuur en landerijen, zelfs binnen. Te boeken vanaf 2 nachten voor €335 = €33,50 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Hank

Natuurhuisje in Haule (Friesland) Nederland

Natuurhuisje in Haule (Friesland)
+ Maximaal 8 personen
+ €29 p.p.p.n

Zoek je een accommodatie voor een grotere groep? Dan is deze Friese boerderij in een bosrijk gebied misschien leuk. Met een oprit van bijna een halve kilometer waan je je afgelegen en geniet je in een oase van rust. Boekbaar vanaf 2 nachten. Een weekend kost €581 = €37 per persoon per nacht (mei 2020).

+ Natuurhuisje in Haule

Natuurhuisje in Leerdam Utrecht Nederland

Natuurhuisje in Leerdam (Utrecht)
+ Maximaal 2 personen
+ €29 p.p.p.n

Op een natuurkampeerterrein ligt dit leuke ecologische boshuisje, in de oer-Hollandse polder tussen Leerdam en Leerbroek en verscholen tussen bossen. In de omgeving wisselen polder, vergezichten, rivieren en oude stadjes en dorpen elkaar af. Te boeken vanaf 2 nachten voor €175 = €44 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Leerdam

Natuurhuisje in Veere Zeeland Nederland

Natuurhuisje in Veere (Zeeland)
+ Maximaal 4 personen
+ €43 p.p.p.n

Rust in het buitengebied van Veere ga je vinden in dit natuurhuisje. Het ligt vlakbij de kleine historische stad Veere en het Veerse meer en ook het strand en de mooie stad Middelburg ligt in de buurt. Te boeken vanaf 3 nachten voor €510 = €43 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Veere

Natuurhuisjes in Jannum Friesland Nederland

Natuurhuisje in Jannum (Friesland)
+ Maximaal 2 personen
+ €46 p.p.p.n

Wijds uitzicht over de Friese weilanden gegarandeerd, hier in het 17e eeuwse terphuisje tussen Leeuwarden en Dokkum. Dit authentieke natuurhuisje heeft een grote tuin en ligt nabij het Waddengebied. Boekbaar vanaf 3 nachten voor €273 = €46 per persoon per nacht(mei 2020).

Natuurhuisje in Jannum

Natuurhuisje in IJzendijke Zeeland Nederland

Natuurhuisje in IJzendijke (Zeeland)
+ Maximaal 5 personen
+ €26 p.p.p.n

Niet ver van het dorpje IJzendijke ligt dit knusse, romantische natuurhuisje op een perceel van maar liefst 2600 m². Het natuurhuisje stamt uit 1850 en heeft een hele grote tuin met zon en schaduw en heel veel privacy, grenzend aan velden en met een mooi uitzicht. Een midweek (4 nachten) kost €520 = €26 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in IJzendijke

Lees ook: 5x bijzonder overnachten in Nederland

Natuurhuisje in Mirns Friesland Nederland

Natuurhuisje in Mirns (Friesland)
+ Maximaal 5 personen
+ €24 p.p.p.n

In Mirns, een klein dorp niet ver van het IJsselmeer ligt dit vrijstaande natuurhuisje met een landelijke ligging. Rondom vind je weilanden en het huisje is smaakvol ingericht. Te boeken vanaf een midweek (4 nachten) voor €469 = €24 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Mirns

Natuurhuisje in Kollum Friesland Nederland

Natuurhuisjes in Kollum (Friesland)
+ Maximaal 2 personen
+ €28 p.p.p.n

In het natuur- en recreatiegebied Lauwersland ligt dit natuurhuisje voor 4 personen. Vanuit het huis heb je prachtig uitzicht over de weilanden en buiten is een overdekt terras waar je heerlijk kunt zitten. Ook dit huisje is te huur vanaf een midweek (4 nachten) en kost €443 = €28 per persoon per nacht(mei 2020).

Natuurhuisje in Kollum

Op de boerderij

 

Natuurhuisje in Ferwerderadeel Friesland Nederland

Natuurhuisje in Ferwerderadeel (Friesland)
+ Maximaal 6 personen
+ €11 p.p.p.n

Een woonboerderij geschikt voor maximaal 6 personen, gelegen tussen de weilanden en aan het water van de Dokkumer Ee. Geniet in de grote tuin van het fijne uitzicht. Te huur vanaf 1 week (6 nachten) voor €446 = €11 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Ferwerderadeel

Natuurhuisje in Kamperland Nederland Zeeland

Natuurhuisje in Kamperland (Zeeland)
+ Maximaal 7 personen
+ €39 p.p.p.n

Op slechts 15 minuten van het Veerse Meer in Zeeland ligt deze monumentale en gerenoveerde Zeeuwse schuur, geschikt voor 7 personen. Te boeken vanaf 2 nachten voor €538 = €39 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Kamperland

Natuurhuisje in Burgerbrug Noord-Holland Nederland

Natuurhuisje in Burgerbrug (Noord-Holland)
+ Maximaal 4 personen
+ €20 p.p.p.n

Niet ver van Alkmaar en Schagen ligt deze charmante boerderij in een polderrijke omgeving. Ook het strand- en duingebied van Petten ligt op fietsafstand en leuk detail: je slaapt in een bedstee. Te boeken vanaf 1 week (7 nachten) voor €551 = €20 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Burgerbrug

Natuurhuisjes in Anjum Friesland Nederland

Natuurhuisje in Anjum (Friesland)
+ Maximaal 4 personen
+ €29 p.p.p.n

Gelegen op een terp in het Friese Anjum ligt deze rijksmonumentale boerderij. De oude veestal is omgetoverd tot een sfeervol natuurhuisje en het huis heeft een grote tuin. Te huur vanaf 3 nachten voor €345 = €29 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Anjum

Bijzonder overnachten

 

Natuurhuisje in Sint maartensdijk Zeeland Nederland

Natuurhuisje in Sint Maartensdijk (Zeeland)
+ Maximaal 3 personen
+ €33 p.p.p.n

In Zeeland kun je slapen in deze 6-hoekige puntschuur. Geschikt voor 3 personen en gelegen tussen allerlei soorten landbouw. In de tuin om het huisje worden eigen groenten en fruit verbouwd. Te huur voor een midweek (4 nachten) voor €388 = €33 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Sint Maartensdijk

Lees ook: Mot in Mokum – logeren in een vlindertuin in Amsterdam

Natuurhuisje in Ansen Drenthe Nederland

Natuurhuisje in Ansen (Drenthe)
+ Maximaal 2 personen
+ €44 p.p.p.n

Nog zo’n bijzonder huisje is de ‘plaggenhut’ in Drenthe. Proef de sfeer van vroeger, maar met het comfort van nu. Het huisje heeft alleen geen toilet en douche, maar een sanitair gebouw ligt op 30 meter afstand. Te boeken vanaf 3 nachten, prijs bij 4 nachten is €355 – €44 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Ansen

Natuurhuisje in Lettele Overijssel Nederland

Natuurhuisjes in Lettele (Overijssel)
+ Maximaal 5 personen
+ €37,50 p.p.p.n

Kamperen in het bos, maar dan nét een beetje luxer. Dat kan hier in Overijssel. Een heerlijke groene omgeving met sanitair vlakbij. Vanaf 2 nachten te boeken voor €150 = €37,50 per persoon per nacht (mei 2020). De tent is geschikt voor maximaal 5 personen, maar dan gaat het om 2 volwassenen en 3 kinderen.

Natuurhuisje in Lettele

Natuurhuisje in Papenvoort Drenthe Nederland

Natuurhuisjes in Papenvoort (Drenthe)
+ Maximaal 2 personen
+ €41 p.p.p.n

Nog zo’n leuke tent in het bos, maar dan in Drenthe. Een volledig ingerichte tent met sanitair in de buurt (5 minuten lopen). De tent staat op een oud landgoed met veel oude loofbomen en vlak bij een meer. Geen wifi, dus back to basic! Te boeken vanaf 2 nachten voor €163 = €41 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Papenvoort

Natuurhuisjes op authentieke plekken

 

Natuurhuisje in Winterswijk Gelderland Nederland

Natuurhuisje in Winterswijk (Gelderland)
+ Maximaal 2 personen
+ €42,50 p.p.p.n

Een klein en heel knus huisje met een authentiek karakter. Gelegen tussen de natuur. Weilanden waar paarden lopen en uitzicht over de bossen en het veen. Per nacht te boeken vanaf €85 = €42,50 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Winterswijk

Natuurhuisjes in De rijp Noord-Holland Nederland

Natuurhuisje in De Rijp (Noord-Holland)
+ Maximaal 2 personen
+ €54 p.p.p.n

Een leuk huisje in het sfeervolle dorp De Rijp in Noord-Holland. Een Zaans huisje, geschikt voor 2 personen. Te boeken vanaf 2 nachten voor €217 = €54 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in De Rijp

Huisjes met een mooie grote tuin

 

Natuurhuisje in Zuidoostbeemster Noord-Holland Nederland

Natuurhuisje in Zuidoostbeemster (Noord-Holland)
+ Maximaal 2 personen
+ €57,50 p.p.p.n

Een huisje in een tuin met heerlijke bloemen en planten (en als je geluk hebt een kat) in het leuk Zuidoostbeemster. Hier geniet je van de rust in de polder. Vanaf 2 nachten te boeken voor €230 = €57,50 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Zuidoostbeemster

Natuurhuisje in Retranchement Zeeland Nederland

Natuurhuisje in Retranchement (Zeeland)
+ Maximaal 4 personen
+ €20 p.p.p.n

In Retranchement (het klinkt als een dorp in Frankrijk) staat dit huisje met ruime tuin. Gelegen in het Zeeuwse polderlandschap en te boeken vanaf 1 week (7 nachten) voor €553 = €20 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Retranchement

Natuurhuisje in Groede Zeeland Nederland

Natuurhuisje in Groede (Zeeland)
+ Maximaal 5 personen
+ €36 p.p.p.n

In het Zeeuwse Groede geniet je van dit grote huis geschikt voor 5 personen. De vrijstaande woning heeft een eigen tennisbaan en een hele mooie grote tuin met fruitbomen. Ook ligt het niet ver van het strand van Groede. Boekbaar vanaf een midweek (4 nachten) voor €725 = €36 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Groede

Natuurhuisje in Borsele Zeeland Nederland

Natuurhuisje in Borsele (Zeeland)
+ Maximaal 8 personen
+ €32 p.p.p.n

Als je een accommodatie voor een groter gezelschap zoekt mét mooie grote tuin dan is dit huis in Zeeland leuk. Het bos is in de buurt en de omgeving is rustig. Vanaf 2 nachten te boeken voor €514 = €32 p persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Borsele

In of bij de bossen

 

Natuurhuisjes in Laren Gelderland Nederland

Natuurhuisje in Laren (Gelderland)
+ Maximaal 2 personen
+ €50 p.p.p.n

Een B&B in de schitterende omgeving van Laren, met kippen voor de deur en bossen in de buurt om te wandelen. Vanaf de veranda heb je vrij uitzicht en kun je als je geluk hebt hertjes voorbij zien wandelen. Te boeken vanaf 2 nachten voor €202 = €50 per persoon per nacht (mei 2020).

+ Natuurhuisje in Laren

Lees ook: Staycation – 10x leuk in Nederland

Natuurhuisje in Vierhouten Gelderland Nederland

Natuurhuisje in Vierhouten (Gelderland)
+ Maximaal 2 personen
+ €45 p.p.p.n

Dit is echt een boshuisje te noemen, verscholen tussen de bomen op de Veluwe! Een groot eigen bosterrein waar je niemand tegenkomt behalve de dieren in het bos. Vanaf 4 nachten te boeken voor €364 = €45 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Vierhouten

Natuurhuisje in Epse Gelderland Nederland

Natuurhuisje in Epse (Gelderland)
+ Maximaal 8 personen
+ €36 p.p.p.n

Een fantastisch en groot huis mét stylish interieur vind je in Epse. Het huis is geschikt voor 8 personen en is te boeken per nacht, maar voor bijvoorbeeld een verblijf van 3 nachten betaal je €871 = €36 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Epse

Natuurhuisje in Norg Drenthe Nederland

Natuurhuisje in Norg (Drenthe)
+ Maximaal 6 personen
+ €30 p.p.p.n

Midden in de bossen van het Drentse Norg ligt dit natuurhuisje. Hier kun je met 6 personen even genieten van de rust en natuur om je heen. Vanaf 3 nachten te boeken voor €550 = €30 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Norg

Natuurhuisjes in Winterswijk (Gelderland) Nederland

Natuurhuisje in Winterswijk (Gelderland)
+ Maximaal 4 personen
+ €28 p.p.p.n

Deze bungalow voor 4 personen ligt in een bosrijke omgeving op een perceel van 1150 m2. Mooie plek om te wandelen in de natuurgebieden. Te huur vanaf 3 nachten voor €332 = €28 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Winterswijk

Natuurhuisje in Putte Noord-Brabant Nederland

Natuurhuisje in Putte (Noord-Brabant)
+ Maximaal 10 personen
+ €39 p.p.p.n

In het Noord-Brabantse Putte ligt dit huis geschikt voor 10 personen. Veel privacy en bos in de buurt om lekker te wandelen. Vanaf 1 nacht te huur voor €395 = €39 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Putte

Natuurhuisje in Tubbergen Overijssel Nederland

Natuurhuisje in Tubbergen (Overijssel)
+ Maximaal 4 personen
+ €24 p.p.p.n

Dit huisje in Tubbergen is letterlijk omringd door bos. Heerlijk vrij uitzicht over een grote vijver en veel privacy. Het huisje is geschikt voor 4 personen en te boeken vanaf 2 nachten voor €24 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Tubbergen

Natuurhuisjes in Ermelo Gelderland Nederland

Natuurhuisje in Ermelo (Gelderland)
+ Maximaal 2 personen
+ €60 p.p.p.n

Altijd al eens in een tiny house willen slapen? Dan is deze plek aan de rand van de Veluwe een hele leuke kennismaking. Een huisje aan het bos met zicht op een heideveld. Ietsje duurder dan de €100 per nacht voor 2 personen, maar wel bijzonder. Vanaf 3 nachten te boeken voor €359 = €60 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Ermelo

Hey Frits heeft gelogeerd in dit tiny house natuurhuisje. Lees via onderstaande link alles over dit verblijf.

Lees ook: Logeren in een tiny house aan de rand van de Veluwe

Natuurhuisje in Haaren Noord-Brabant Nederland

Natuurhuisje in Haaren (Noord-Brabant)
+ Maximaal 2 personen
+ €47 p.p.p.n

Een pipowagen aan de rand van het bos met een fijne tuin en genoeg te doen in de omgeving. Te boeken vanaf een weekend, maar per nacht iets goedkoper als je langer gaat. 4 nachten kost €377 = €47 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Haaren

Natuurhuisje in Oranjewoud Friesland Nederland

Natuurhuisje in Oranjewoud (Friesland)
+ Maximaal 2 personen
+ €46 p.p.p.n

In het Friese Oranjewoud staat dit knusse huisje verscholen tussen de bossen, met wijds uitzicht op een landgoed met mooi aangelegde tuin. Vanaf 2 nachten te boeken. Een lang weekend (3 nachten) kost €277 = €46 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Oranjewoud

Natuurhuisje in Wateren Drenthe Nederland

Natuurhuisje in Wateren (Drenthe)
+ Maximaal 6 personen
+ €33,50 p.p.p.n

Op een bosperceel aan een zandweg ligt dit gezellige huis voor 6 personen in een natuurgebied met bossen, heide, stuifduinen en meren. Te huur vanaf 2 nachten voor €402 = €33,50 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Wateren

Natuurhuisje in Winterswijk ratum Gelderland Nederland

Natuurhuisje in Winterswijk Ratum (Gelderland)
+ Maximaal 2 personen
+ €47 p.p.p.n

Dit oude huis staat op een landgoed en je huurt de etage boven een bronzen beelden atelier. Sfeervol ingericht en prachtige wandel- en fietspaden in de omgeving. Vanaf 2 nachten te huur voor €189 = €47 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Winterswijk Ratum

Midden in de natuur

 

Natuurhuisjes in Wapserveen Drenthe Nederland

Natuurhuisjes in Wapserveen (Drenthe)
+ Maximaal 8 personen
+ €30 p.p.p.n

In Drenthe liggen deze duurzame, achtpersoons wellness natuurlodges. Stylish en Scandinavisch interieur, met hottub en vrij uitzicht. Ultiem genieten midden in de natuur. Te boeken vanaf 3 nachten voor €728 = €30 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Wapserveen Ratum

Natuurhuisje in Giethoorn Overijssel Nederland

Natuurhuisje in Giethoorn (Overijssel)
+ Maximaal 6 personen
+ €31 p.p.p.n

Zo mooi omschreven dat we maar even quoten: “Dit idyllische natuurhuisje in Giethoorn is één van de best bewaarde geheimen van Nederland. Wanneer je vanaf de straatkant met een bruggetje het water oversteekt, loop je over een vlonderpad tussen de bomen en het riet door, om uit te komen bij een heuse oase met een schitterend uitzicht op het Bovenwijde meer”. Vanaf 3 nachten voor €548 = €31 per persoon per nacht (mei 2020).

Natuurhuisje in Giethoorn Ratum