Hotel hotspot: Little Duke Hotel in Den Bosch

15 april 2018, door Manon (Hey Frits)
Hotel hotspot: Little Duke Hotel in Den Bosch

Als je op zoek bent naar een ‘budget’ design hotel in Den Bosch dan kun je nu stoppen met zoeken: Little Duke Hotel in het centrum van de stad is the place to be.

Heerlijk design kost naar mijn idee vaak net iets teveel geld. Slapen in een luxe bed in een prachtig gestylde kamer, met coole snufjes op een a-locatie is prijzig. Moet je ook gewoon niet willen, zou je dan kunnen zeggen. Misschien niet nee, of je gaat op zoek naar betaalbare opties … want mijn hart maakt echt een sprongetje als ik dit soort fijne hotels vind.

Little Duke Hotel Den Bosch

Little Duke Hotel

De website van Little Duke Hotel is om door een ringetje te halen. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik een sucker ben voor alles wat er mooi uitziet, en dat heeft me absoluut over de streep getrokken. Daar moet ik heen! Het hotel ligt op een super fijne locatie, namelijk direct naast het station (en dat is fijn als je zoals ik geen auto hebt). Enige kleine minpuntje van een locatie bij het station is dat het hotel aan de grote weg is gelegen en dat je daardoor met het raam open wel de bussen hoort rijden.

Lees ook: De complete weekendgids voor Den Bosch

 

Inchecken gaat hier ook op een andere manier dan je gewend bent. Vet hip en modern zegmaar. Geen receptie waar je je vriendelijke gezicht laat zien en je een sleutel krijgt, maar een geheime code om de voordeur te openen en een iPad als receptiedame. Daarna volg je de trap naar boven en is het een verrassing in welke kleur kamer je belandt. Ik hoopte de gele … ik kreeg de paarse. Normaal helemaal niet mijn kleur, maar dit was toch wel heel cool.

Kamertypes en prijzen

Little Duke Hotel heeft 7 verschillende kamertypes en die variëren van klein en super budget tot echt wel grote en wat duurdere (maar ook bijzondere!) kamers. Er is zelfs een tower room met een klein torentje in de hoek van de kamer. Doordeweeks heb je al een kamer vanaf zo’n 65 euro, in het weekend betaal je voor de goedkoopste kamer ongeveer 82 euro.

Little Duke Hotel Den Bosch

The Duke Boutique Hotel

Ben je nou toe aan nóg wat meer luxe of vind je die felle kleuren helemaal niks? Klik niet weg, want dan heb ik nog een pareltje voor je! De kleine jongen heeft namelijk een grote broer: The Duke Boutique Hotel. Deze ligt zoals ze het zelf zo mooi omschrijven ‘centraler dan centraal’, namelijk vlak bij de prachtige Sint-Janskathedraal. De goedkoopste kamer kost hier doordeweeks ongeveer 120 euro, in het weekend zo ongeveer 140 euro. Ik stuur je nu even door naar de algemene website van Duke Hotels, want ze hebben òòk nog coole appartementen in het centrum van Den Bosch. Dat je het even weet.

 

CoffeeLab, de huiskamer van Little Duke Hotel

Ontbijt is niet inclusief bij het hotel, maar dat maakt helemaal niet uit omdat het heerlijke CoffeeLab de onderbuurman is. Hier kun je ontbijten in een heel fijn interieur, en de granola en gepocheerde eieren zijn absolute aanraders. Fijn muziekje, lief personeel en heel veel groene planten maken dit een hele goede plek om je dag te beginnen.

Coffeelab 's-Hertogenbosch Den Bosch