Nederland, Den Bosch1 juli 2024, door Isa de Laat

ML City: de boutique gym die het zuiden van het land nog miste

Nederland, Den Bosch, 1 juli 2024, door Isa de Laat

ML City: de boutique gym die het zuiden van het land nog miste

In Amsterdam is het een no-brainer dat de go-to boutique gym met alles erop en eraan Saints & Stars is. Hippe muziek, originele lessen en een knap uitziende omgeving. Lange tijd was het lastig om ook buiten de Randstad een sportschool te vinden waar sporten meer is dan alleen een 'moetje'.

Toen Lijn van Amsterdam naar Den Bosch verhuisde, zag ook zij de weinig leuke sportmogelijkheden van de stad. En als ze het in Amsterdam kunnen, dan kunnen ze het in Den Bosch ook. Daarom richtten Lijn en partner Mats ML City op. Geen gewone sportclub, maar een boutique gym waarbij alles draait om ervaring. En als ze het in Den Bosch kunnen, dan ook in Breda. Zo werd ML City, met inmiddels twee locaties in Den Bosch en één in Breda, de boutique gym die het zuiden van het land nog miste.

ML City

ML City

Er is een gouden regel om van sporten een gewoonte te maken: maak het zo aantrekkelijk mogelijk voor jezelf. En we hate to break it to you, maar dat doe je waarschijnlijk niet door wekelijks aan wat apparaten te hangen of steeds hetzelfde rondje door de Bossche Broek of het Mastbos te lopen. Beide locaties zijn prachtig, maar ze weten gewoon niet genoeg te boeien om een routine op te bouwen.

Bij ML City is sporten eerder een ‘we mogen weer’ dan een ‘we moeten weer’. Hoe ze dat doen? Hier komt het: tijdens de lessen van ML City geef je drie kwartier keihard gas. De lessen zijn zo ontworpen dat ze boeiend blijven. Tijdens een ML Sweat of ML Cycle les sport je in het donker, met neonverlichting en harde muziek. Het is net alsof je in de club staat en uitgaat.

ML City bevindt zich op de hoek van de Gruyterpassage. De ramen zijn volledig beplakt met stickers om de sportclub binnen te verduisteren en privacy te bieden. Binnen voelt het alsof je een underground bunker in Berlijn binnenstapt.

ML staat voor Mats & Lijn, de oprichters van ML. Inmiddels staat er een groot en uitgebreid team voor je klaar.

Wie, wat, waar? We zetten de feiten even voor je op een rijtje. ML City begon een aantal jaren geleden in Den Bosch aan de Gruyterpassage. Dit is waar je moet wezen om aan je fysieke kracht te werken. Al snel volgde de locatie aan de Orthenstraat in Den Bosch. Het is hier iets meer zen waar werken aan je lichaam en geest voorop staat. En ze bleven niet bij Den Bosch, ook Breda is om. De meest recente locatie is de ML City in Breda aan de Gravinnen van Nassauboulevard. Hier komen alle lessen samen. Welke lessen? Zowel in Breda als Den Bosch kun je je inschrijven voor de volgende feestjes:

  • ML Cycle is een ritmefietsles, maar beter te vergelijken met een full body party workout. In 45 minuten trap je kei lekker met het ritme van de muziek.
  • ML Zen is tranquilo en gaat om ontspanning, flexibiliteit en kracht. Met een uitgebreid assortiment aan yogalessen neem je onder andere deel aan Hatha, Yin, Vinyasa en Flow Yoga.
  • ML Sweat is onze kracht- en conditioneringssessie met hoge intensiteit. Met de Skillmill voor intens hardlopen, plyo box jumps voor behendigheid en kernoefeningen voor stabiliteit. Verbrand tot 1000 calorieën in slechts 45 minuten. ML Burn (zus van ML Sweat) richt zich ook op kracht en conditionering, maar op het ritme van muziek met hand- en lichaamsgewichten.
  • ML Stretch is in één woord te omschrijven als heerlijk. Verbeter je kracht en mobiliteit door deel te nemen aan Stretch-lessen, waaronder Pilates voor kernkracht en uitlijning, Barre voor toning en balans, en Mobility voor gewrichtsgezondheid en flexibiliteit.

 

En dat ML City meer is dan alleen een sportschool bewijzen ze met de vele evenementen die ze organiseren, de zogeheten specials. Niet alleen sportief leuk, maar zo probeer je iets nieuws en ontmoet je leuke mensen. Het liefst schrijven we ons overal voor in. De reden? Het zit als volgt…

Bij ML geloven ze dat Specials dé aanvulling zijn op het reguliere trainingsschema. Van tijd tot tijd organiseren ze specials om je te helpen je grenzen te verleggen en nieuwe dingen te ontdekken. Groot (lees: heel groot) fan zijn we van de Cacao en Truffel Ceremonies die ze zo nu en dan op beide locaties organiseren. Met een clubje mooie mensen begin je met een cacaodrank en, als je wilt, een microdosis truffels. Dit wordt gevolgd door wat ademwerk en een rustige yogasessie met de focus op onszelf, de stroom van energie en diepe ontspanning. Ook rete-interessant vinden we de diepgang die ze aanbrengen in de reguliere lessen: zo lanceerden ze een ML Cycle les, maar dan gericht op bewuste ademhaling.

Ook zo’n feest, waar het dak er afgaat, zijn de thema rides. We put our hands up voor de Beyoncé rides hoor.

Hoe je dat abonnement bij ML City vormgeeft is up to you. Ze hebben een breed scala aan producten, zodat iedereen een product kan kiezen dat bij de levensstijl past.

De intropakketten zijn de perfecte manier om ML City te leren kennen. Boek een proefles voor iets meer dan tien euro of ga all-in met een 7-daagse sprint en probeer 7 lessen uit in 7 dagen. Ga je meer dan twee keer per week? Dan is een lidmaatschap het meest voordelig. Een ML-lidmaatschap geeft je toegang tot alle klassen. Bij Den Bosch is er ook de combinatie van ML City en ML Training Club voor iets minder dan zeventig euro in de maand.

Liever een beetje flexibeler? Met het kopen van losse credits, ben je in staat te gaan wanneer jij wil.

 

ML City