Nederland, Den Bosch20 juni 2024, door Isa de Laat

Nieuw in Den Bosch: de mediterraanse Restobar Via Via

Nederland, Den Bosch, 20 juni 2024, door Isa de Laat

Nieuw in Den Bosch: de mediterraanse Restobar Via Via

Ja dag, we zijn wel klaar met dat grijze weer. Den Bosch is heerlijk, maar soms kan het niet tippen aan Frankrijk of Italië. Nouja, zeg maar gerust 'kon', want vanaf nu kom je ook in mediterraanse sferen bij de Kerkstraat in hartje Den Bosch. Op de plek waar voorheen het Italiaanse restaurant Padrino’s zat, maak je bij het nieuwe Via Via een rondje om de Middellandse zee. Met onder andere Panzanella, Loaded Patatas Bravas en scheermussen op het menu, mogen we wel stellen dat dit de aanvulling is die de Bossche Horeca nog miste.

Via Via

Via Via

Bart Sessink, Nick van Rijn en Otto van den Groenendaal zijn de mannen die ervoor gaan zorgen dat je kunt borrelen met een tafel voor mediterrane gerechten. Waar we die namen van kennen? Bart heeft gewerkt bij Noble Kitchen in Cromvoirt en als chef-kok bij Bar Boas. Nick is eigenaar van Tante Wonnie en samen met Otto ook van Bar Boas. Otto kennen we ook als eigenaar van ’t Pumpke.

Niet gek dus dat deze mannen wisten wat we misten in Den Bosch: een zaak waar je voorin kunt borrelen en achterin kunt dineren. Het liefst doen we de combinatie; eerst een Aperol Spritz, Sangria of een ander aperitivo aan een van de hoge tafels en daarna door naar de lage tafels voor diners. Wat de pot schaft? Gerechten om te delen zoals een octopussalade of panzerotti, dat zijn mini calzones. De gerechten doen denken aan die ene vakantie, want op de kaart vind je het hele Middellandse Zeegebied terug: van Frankrijk tot Italië, maar ook gerechten uit landen zoals Libanon, Egypte en Marokko.

Via Viais  zes dagen per week open (op maandag zijn ze dicht). Doordeweeks schuif je er aan voor diner en in het weekend draaien ze ook lunch.

 

Via Via