Hotel Mercier – stylish hotel in de Amsterdamse Jordaan

1 maart 2021, door Manon (Hey Frits)
Hotel Mercier – stylish hotel in de Amsterdamse Jordaan

Wil je een paar dagen naar Amsterdam en zoek je nog een mooi hotel om te verblijven? Zoek niet verder, Hey Frits heeft een verborgen parel voor je gevonden. Midden in de Amsterdamse Jordaan op steenworp afstand van de prachtige Westerkerk ligt Hotel Mercier, een pracht exemplaar met piekfijn interieur. Hier wil je slapen als je naar Amsterdam gaat!

Soms slaan mensen Amsterdam over als optie als ze een weekendje weg willen, omdat het aanbod hotels zó overweldigend is dat je echt geen idee meer hebt waar je heen moet of wil. Gelukkig mocht Hey Frits bij Hotel Mercier komen logeren en nu kan ik jullie doorsturen naar misschien wel een van de mooiste hotel van Amsterdam. Midden in het Jordaan, op loopafstand van de Negen Straatjes en fijn gelegen tussen het centrum en de wijk Oud-West.

Lees ook: Sweets Hotel – slapen in Amsterdamse brugwachtershuisjes

Eenhoorn in hotel Mercier Amsterdam
Interieur hotelkamer

Hoe kom je bij Hotel Mercier?

Hotel Mercier zit verstopt in de rustige Rozenstraat, in een prachtig oud pand met een mooie geschiedenis. Lees verderop meer over die geschiedenis, als je dat interessant vindt! Hotel Mercier is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de tram stopt bijna voor de deur. Met de auto wordt het iets lastiger: in de Jordaan is weinig parkeergelegenheid en parkeren is duur. Je kunt parkeren in parkeergarages in de buurt of voor een P+R kiezen. P+R Sloterdijk of Olympisch Stadion zijn voor Hotel Mercier de beste opties, vanuit daar kun je de tram naar het centrum nemen en ben je in 20-30 minuten bij het hotel.

Lees ook: Hotspot Alphen a/d Rijn – Boutique hotel Stadsherberg Alphen

De Amsterdamse Jordaan

Een schatkist vol met art deco

We kunnen het zelf niet beter omschrijven: Hotel Mercier is “een ware schatkist vol art deco, rijke prints, velours en unieke kunstwerken”. Overal aan de muren hangen prachtige wandkleden en iedere kamer heeft weer andere kunstwerken aan de muur. De meubels zijn prachtig en de mix van verschillende materialen en structuren op bijvoorbeeld de vloer zijn lekker speels.

Details in hotel Mercier Amsterdam
Wandkleed bij de receptie
Het restaurant van Hotel Mercier

Cocktails drinken bij Ons Huis

Bij een stylish hotel hoort een stylish huisbar. Café Ons Huis is een heerlijke plek om een cocktail te drinken na een dag slenteren door de stad of voor een avondje stappen.

Cafe Ons Huis Hotel Mercier
Trappenhuis van het hotel

Een stukje geschiedenis van het pand

De geschiedenis van het pand waarin Hotel Mercier is gevestigd is ook nog wel het delen waard. Het pand is gebouwd in 1892 in opdracht van de jonge feminist Hélène Mercier. Tijdens een wandeling door de buurt was ze onder de indruk van de slechte omstandigheden waarin de mensen leefden. Daar wilde ze iets aan doen en samen met een aantal invloedrijke mensen heeft ze ‘Ons Huis’ gesticht, een fonds dat er uiteindelijk voor zorgde dat het pand gebouwd kon worden en waar een soort buurthuis functie ontstond.

Lees ook: Tiny Hotel – stylish vakantiehuis voor 6 personen

Bonbons

Mensen konden er lessen en cursussen volgen en er was een grote bibliotheek en zelfs een theater. Het doel was om mensen uit verschillende lagen van de bevolking met elkaar in contact te brengen. Veel later, in 1979 is het gebouw verkocht aan COC Amsterdam, de organisatie die zich sterk maakt voor de LGBTI + gemeenschap. Er zijn dus een hoop goede dingen gebeurd in dit pand op de Rozenstraat!

 

Hotspots in de omgeving

Hotel Mercier is gelegen in de Jordaan, dus hier ga je genoeg leuke hotspots vinden. Van superhip tot oud en bruin (als in de kroegen dan). Breng een bezoek aan de Noordermarkt, ontdek het Anne Frank Huis en ga shoppen in de Negen Straatjes.

Westerkerk Amsterdam

Ben je iets langer in Amsterdam? Dan is het ook leuk om vanuit het hotel richting de wijk Amsterdam Oud-West te wandelen. Gezelliger en ‘echter’ dan het centrum en erg leuk als je de grachtengordel en de Wallen nu wel kent. Een paar tips:

+ Bar Spek op de Admiraal de Ruiterweg. Een gezellig café waar je lekker kunt eten. Een klein terras aan het water dus een goede plek op zonnige dagen!

Bed waarin is geslapen

+ bij de Foodhallen heb je keuze uit allerlei keukens. Een heerlijke plek om gewoon binnen te vallen, iets lekkers uit te kiezen een een plekje te zoeken.

+ Op de Bilderdijkstraat zitten ontzettend veel leuke winkels en restaurantjes. O.a. daar: Meatless District, Wildernis (bloemen en planten), Café Amoi (Aziatisch, in zijstraat Kinkerstraat), Jutka & Riska (second hand shop), Things I Like, Things I love (kleding en accessoires), Fiko (Italiaans restaurant), Uncommon (koffie) en Stach (food).

Hotel Mercier Amsterdam

Disclaimer: Ik verbleef gratis bij Hotel Mercier in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.