Zuid-Afrika, Johannesburg22 januari 2020, door Michel + Renske

Voor op je lijstje: Home of the bean in Johannesburg

Zuid-Afrika, Johannesburg, 22 januari 2020, door Michel + Renske

Voor op je lijstje: Home of the bean in Johannesburg

We zitten éven in de (heerlijke) Zuid-Afrikaanse Johannesburg vibe. Lees vooral ook even het artikel over het 12 Decades Art Hotel. En daar daar gaan we nog even meer door, en wel met zo'n tentje waar je eigenijk elke ochtend je dag wil beginnen: Home of the Bean. De kleine zaak wordt gerund door twee broers die binnen hun hippe koffiespot mensen willen connecten. En dat doen ze oprecht (dus nee, geen koffiezaak met enkel en alleen een commercieel uitgangspunt, vinden we fijn).

Home of the bean

Home of the bean

Home of the Bean bestaat nu (januari 2020) precies een jaar. Hiervoor hadden de eigenarenbroers een truck en reden ze het hele land door om hun koffie’s op festivals aan de man te brengen. Herstel: hun koffie én hun filosofie. Een succes, net op de minste plaats vanwege de sympathieke mannen. Dat succes resulteerde in een eerste echte eigen locatie, en volgens betrouwbare bronnen (lees: de gasten zelf) zijn er plannen voor een tweede locatie. Ha!

Dat wil zeggen: mits de broers net zo’n lekker pand weten te vinden als de huidige, op een net zo fijne locatie zoals Home of the Bean nummero uno. Het zaakje vind je in een semi-besloten binnentuin zoals je ze in Zuid-Afrike wel meer ziet. Een gezamenlijke afgezonderde buitenruimte waar andere bedrijfjes en kantoren omheen geschikt zijn. O, en het is mm de hoek van het 12 Decades Art Hotel.

De tekst gaat hieronder verder

In de binnentuin kun je met je kop koffie zitten, of zoek een lekker plekje op de veranda voor de deur. Wat Home of the Bean zo leuk maakt? De persoonlijke touch, de heerlijke (sterke!) koffie en de lekkere baksels. En dan vergeten bijna te benoemen dat ze zalige smashed avocado toast maken! En er kan nogal wat mis gaan hoor, met een avocado toast. Ach, misschien smaakt ie gewoon extra goed vanwege de liefde die ze erin stoppen.

Daarnaast is de zaak hartstikke child friendly, niet allerminst door alle aandacht die de kids krijgen bij binnenkomst. En liggen kleurboeken, stiften en ander spul om mee te spelen. Jij je koffie en toast, kids aan het spelen en rennen door de binnentuin. Win win for everybody.

Home of the bean