Frankrijk, Nice9 juli 2020, door Maartje

nieuw in nice: het door ons geliefde Hotel Amour (Nice, Frankrijk)

Frankrijk, Nice, 9 juli 2020, door Maartje

nieuw in nice: het door ons geliefde Hotel Amour (Nice, Frankrijk)

Hier op deze site, en privé, al o zo vaak bezongen (en getipt) wanneer het over Parijs gaat. "Weet je wat je moet doen? Lekker een kamer bij Hotel Amour boeken! Helemaal niet duur, fantastisch decor en een top, off the beaten track, locatie." Er zijn twee vestigingen in Parijs (waarvan we de oudste stiekem de leukste blijven vinden) en nu opende de kleine creatieve hotelclub ook een vestiging aan de Cote d'Azur. En wel in Nice. Aan het strand. Ik herhaal: AAN HET STRAND. nothing not to like, wij zijn alvast vertrokken.

hotel Amour Nice

hotel Amour Nice

Denken we aan ‘op vakantie met het kleine spul’, dan denken we aan de Costa Brava. Of een glamping in de omgeving van St. Tropez. Heerlijk, absoluut, maar vlak ook Nice niet uit, iets verder en al even eeuwenoud en op en top Frans. Nice bestaat bij de gratie van de com- pacte Oude Stad en de promenade langs de rotsige kust. De rest hangt er een beetje omheen. De oude stad is sfeervol, authentiek en cultureel (en zijn veertien musea die allemaal 10 euro entree kosten, waaronder het in 2006 gerenoveerde Matisse Museum, een aanrader) en er zijn mensen die hele dagen niet van de befaamde Promenade des Anglais wijken. Toeristisch, snuiven de puristen. Maar die hebben zorgeloos vakantievieren niet begrepen, vinden wij. Vraag je het ons dan verblijven we er een paar nachten in het geweldige en kakelverse Hotel Amour.

(en verder verkennen we Nice maar wat graag! Onze favo restaurants, v0or met en voor met-zonder de koters, lees je hier: Barts Best of Nice)

Wonderschone pasteltinten, creatieve snuisterijen en een tikkie arrogante staf. Dat wil zeggen: tot de kids in beeld komen. Dan smelten de heren en dames van de bediening als sneeuw voor de zon.

Het kleine restaurant Marinette Kitchen is niet ver weg. Hier mooie gerechten (pannenkoeken, stokbrood met avocado en zalm, ontbijtbowls en frambozencake) op blauwwit gebloemde borden op houten tafels met veldboeketjes. Tel daar de vriendelijke bediening, het zonnige interieur en een aan de wensen van de kleine chef aangepast bordje bij op… Et voila, daar is je vaste ontbijtadres. Maar Boulangerie Pattisserie Jeannot heeft muffins met Nutella en Smarties. Had er iemand nog meer informatie nodig?

bovenste foto ©-Pierre-Cherrix