Frankrijk, Parijs12 augustus 2017, door Maartje

Hotel Bienvenue Parijs

Frankrijk, Parijs, 12 augustus 2017, door Maartje

Hotel Bienvenue Parijs

Man o man, wát hebben we hier een geweldig fijn verblijf gehad. En hier = Hotel Bienvenue in Parijs. Even terug: Hotel Bienvenue was nog niet zo lang geleden een zeer (zeer!) verouderd hotel welke broodnodig (maar echt broodnodig) een make-over kon gebruiken. De hele boel was professioneel opgelelijkt (knap) en goddank zien we daar - sinds de fikse verbouwing - niets maar dan ook helemaal niets meer van terug.

Het nieuwe Hotel Bienvenue is namelijk magnefique. Alleen al de receptie: de zwart-wit vloer, de grote spiegels, de velours banken, het bloemetjesbehang achter de receptie en de grote ramen die bakken licht naar binnen laten schijnen. Wow. Daar houdt het nog niet mee op: er is een tuintje (cute!) en in het onwijs stylish restaurant staat nu alleen nog dagelijks het ontbijt klaar, maar vanaf september 2017 komt daar ook lunch en diner bij. Je wil het. Wij willen het.

Wat je ook wil? Naar boven met de lift. Die lift is namelijk een feestje op zich. Denk jaren 20. Goud, spiegels, een automatisch deurtje die dicht rammelt als je erin staat en een zware industriële deur ervoor. Heel Titanic. Heel geweldig.

bienv2

De lift is voor maximaal een persoon en een koffer. Of twee personen als je het prettig vind om boven op elkaar te staan. En hij brengt je uiteraard naar de kamers die helemaal ingespeeld op de pasteltrend. Er is keuze uit paarse, blauwe, roze, gele (en wellicht zijn nog andere kleuren maar die hebben we niet gezien) kamers die gepimpt zijn in een welbekend maar nog steeds niet vervelend metrosfeertje. Kan het nog beter? Ja: duur is Hotel Bienvenue allerminst: voor 100 euro slaap je er al. Hotel Bienvenue

Liefs, Bloeme