België, Antwerpen2 oktober 2021, door Esmée Rebel

Oase van rust bij het nieuwe Hotel Botanic Sanctuary Antwerp

België, Antwerpen, 2 oktober 2021, door Esmée Rebel

Oase van rust bij het nieuwe Hotel Botanic Sanctuary Antwerp

Oooh Antwerpen. Je bent (en blijft!) voor altijd onze favoriet. Zo’n paar keer per jaar brengen we je wel een bezoekje. En vervelen doet ’t nooit. Van cultuur snuiven en (vintage) shoppen tot grandioos tafelen en heerlijk overnachten. Laten we nou nét bij die laatste categorie een nieuwe hidden gem hebben gevonden in deze diamantstad. We zijn de beroerdste niet, dus we delen ‘m graag: Hotel Botanic Sanctuary Antwerp it is!

 

En als je er nu toch bent, kijk dan even bij deze gouwe ouwe en nieuwe plekken in Antwerpen.

Hotel Botanic Sanctuary Antwerp

Hotel Botanic Sanctuary Antwerp

Bij het bruisende centrum van Antwerpen denk je niet snel aan een groene oase, een plek waar ultieme rust heerst. Maar amai, het bestaat toch! Hotel Botanic Sanctuary Antwerp is een vijf-sterren hotel in een oud monumentaal klooster op een centrale en toch verstopte plek in – verrassing – hartje Antwerpen. Op alle fronten een cadeautje. Dit vijftiende-eeuwse klooster heeft – na een groot restauratieproject – nog veel originele kenmerken, zoals oud metselwerk en houten balken.

In elke kamer of suite is de historische stijl en het karakter van het pand te zien. Maar dit is wel in een modern, tijdloos én luxe jasje gestoken. Denk aan een minimalistisch interieur met natuurlijke materialen, aardse tinten en gouden accenten. Enne groot pluspunt: vanuit de kamers kijk je uit op de groene binnenplaats, de oase van rust. Een échte sanctuary!

Als je een nachtje in het Botanic Sanctuary Antwerp slaapt, of er ‘gewoon’ langskomt voor een avondje tafelen, kun je bij maar liefst vier (!) fine dining restaurants aanschuiven. Onder leiding van ’s werelds beste chefs is het ultiem genieten in één van deze gastronomische sterrententen. Allemaal even betoverend én lekker! Naast deze restaurants heb je een bar: de Botanic Bar. Hier kun je de hele dag door genieten van live jazzmuziek onder het genot van een drankje met fingerfoods.

Na één dag, weekend of midweekje Antwerpen ben je wel toe aan wat ontspanning. Snappen we! En gelukkig voor ons kun je in dit fantastische hotel neerstrijken bij de holistische spa, waar je op welgeteld drie verdiepingen kunt genieten. Wat er allemaal is? Een panoramisch zwembad, cocooning ruimtes, sauna, jacuzzi, lounge-, kruiden- en vitaminebar en heuse Spa Bistro. Oja, zin om te sporten, mediteren of yoga’en? Kan ook!

Botanic Sanctuary Antwerp is alles (en meer!) wat je wil op citrytrip naar Antwerpen. Voordat we het vergeten: je kunt er ook trouwen. Voor een idyllische bruiloft is het dé perfecte plek. In de superromantische botanische tuin vind je namelijk een vijftiende-eeuws kapelletje. Deze locatie in combinatie met een topservice, geweldige keuken en prachtige kamers & suites maakt trouwen in Antwerpen een ware fairytale.

Botanic Sanctuary Antwerp