Denemarken, Kopenhagen28 oktober 2017, door Maartje

HOTEL DENMARK Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 28 oktober 2017, door Maartje

HOTEL DENMARK Kopenhagen

We krijgen niet snel genoeg van Kopenhagen. Mogen we weer, dan surfen we eerst naar de site van de Brøchner hotelgroep waartoe bijvoorbeeld ook Hotel SP34 Copenhagen behoort, een dijk van een aanrader centraal in Kopenhagen. En voor het semi-nieuwe Hotel Denmark, zo mogelijk nóg leuker/ beter/ knapper.

Barts-Boekje- hotel denmark

Onmogelijk om geen fan te zijn wanneer je het urban, retro hotel binnenloopt: Hotel Denmark werd onlangs van A tot Z gerenoveerd en kreeg tijdens de verbouwing een soort van hippie/retro stijl aangemeten, which we o so like. Dat lekker stijltje zie je niet alleen terug op de kamers van Hotel Denmark, maar zeker ook in de uitnodigende lobby, in de receptie én op het dakterras. Jawel.

Barts-Boekje- Hotel Denmark 3

Een dakterras in Kopenhagen, daar waar de lucky few van de stad hangt komende zomer, om van het weergaloze uitzicht over de binnenstad van Kopenhagen te genieten, met in het bijzonder goed zicht op Tivoli, het beroemde pretpark.

De receptie van Hotel Denmark in Kopenhagen is, als het ware, samengesmolten met de bar en de lobby: alles in 1 en het is de plek waar de Deense ´Hygge´ (a.k.a. gezelligheid) plaatsvindt. Dus mocht je het dakterras niet opkunnen, want pokkeweer, dan is het hier op de begane grond in de 'wijnwoonkamer' (gotta love Hotel Denmark) goed toeven.

Zoals gezegd maakt het hotel deel uit van de kleine familie Brøchner hotels die, en dat is leuk, een eigen porseleinlijn opgezet hebben. Klinkt commercieel, is een collectie met de mooiste schalen, mokken en nog meer.

hoteldenmark.dk