Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 29-10-2017
  • Afgelegen Oorden, Noord-Amerika

Hotel Lake Placid Lodge Adirondacks New York, Noord-Amerika

Hotel Lake Placid Lodge Adirondacks New York, Noord-Amerika

Ver, vér voordat de Hamptons en Hudson Vally hip waren, was de Adirondacks streek – een gebied met tal van kleine en grote meren zo’n vijf uur rijden vanaf het noorden van New York City – populair onder wie rust en ruimte zocht aan de Noord-Amerikaanse oostkust. Herstel: populair onder hen wie rust en ruimte zocht, en flink wat te besteden had. Een plek voor de Vanderbilts, de Rockefellers en de Gettys.

Barts-Boekje- Lake Placid Lodge Adirondacks

Het gebied verloederde een beetje met de opkomst van onder andere The Hamptons maar is, jaren later stilletjes weer in trek. En terecht ook, prachtig is het er.

Hotel Lake Placid Lodge werd in 1882 gebouwd door een vermogende Duitse familie en opende voor het eerst de hoteldeuren in 1940. Die deuren bleven open het tot het hotel tien jaar geleden voor een groot deel verwoest werd door een brand. Een aantal jaar duurde de verbouwing – hallo crisis – tot er na de heropening, nu twee jaar geleden, een luxe relaxoord voro terig kwam.

Barts-Boekje- Lake Placid Lodge Adirondacks 2

Denk knapperend haardvuur, uitzicht over een verzameling meren, bergen op de achtergrond, kandelaar boven je hoofd en een bed waarin je naar elkaar op zoek mag. In de zomermaanden is het zwemmen en luieren aan de waterkant, in de wintermaanden kan er geskied en gebobsleed worden. Kortom: outdoor blokhutgalore met de luxe van een vijfsterrenhotel. Vanaf 350 euro per kamer per nacht, lakeplacidlodge.com