Verenigde Staten, Noord-Amerika29 oktober 2017, door Maartje

Hotel Lake Placid Lodge Adirondacks New York, Noord-Amerika

Verenigde Staten, Noord-Amerika, 29 oktober 2017, door Maartje

Hotel Lake Placid Lodge Adirondacks New York, Noord-Amerika

Ver, vér voordat de Hamptons en Hudson Vally hip waren, was de Adirondacks streek – een gebied met tal van kleine en grote meren zo’n vijf uur rijden vanaf het noorden van New York City – populair onder wie rust en ruimte zocht aan de Noord-Amerikaanse oostkust. Herstel: populair onder hen wie rust en ruimte zocht, en flink wat te besteden had. Een plek voor de Vanderbilts, de Rockefellers en de Gettys.

Barts-Boekje- Lake Placid Lodge Adirondacks

Het gebied verloederde een beetje met de opkomst van onder andere The Hamptons maar is, jaren later stilletjes weer in trek. En terecht ook, prachtig is het er.

Hotel Lake Placid Lodge werd in 1882 gebouwd door een vermogende Duitse familie en opende voor het eerst de hoteldeuren in 1940. Die deuren bleven open het tot het hotel tien jaar geleden voor een groot deel verwoest werd door een brand. Een aantal jaar duurde de verbouwing – hallo crisis – tot er na de heropening, nu twee jaar geleden, een luxe relaxoord voro terig kwam.

Barts-Boekje- Lake Placid Lodge Adirondacks 2

Denk knapperend haardvuur, uitzicht over een verzameling meren, bergen op de achtergrond, kandelaar boven je hoofd en een bed waarin je naar elkaar op zoek mag. In de zomermaanden is het zwemmen en luieren aan de waterkant, in de wintermaanden kan er geskied en gebobsleed worden. Kortom: outdoor blokhutgalore met de luxe van een vijfsterrenhotel. Vanaf 350 euro per kamer per nacht, lakeplacidlodge.com