Spanje, Ibiza3 augustus 2022, door Maartje

Hotel Riomar, Ibiza – familiehotel met hele fijne prijs-kwaliteitverhouding

Spanje, Ibiza, 3 augustus 2022, door Maartje

Hotel Riomar, Ibiza – familiehotel met hele fijne prijs-kwaliteitverhouding

Ja maar... Waarom zijn de hotels op Ibiza toch allemaal zo duur? Tsja, het moet gezegd: een voordelig eiland is Ibiza niet, zoveel is zeker. Maar leuk dat we het er vinden! Een hele fijne ontdekking is Hotel Riomar Ibiza, aan het strand bij Santa Eulària des Riu (je kunt zo naar het centrum lopen) in het zuidoosten van het eiland. Dat zijn al drie pré's (locatie, strand, heel leuk stadje) en dan hebben we het nog niet eens over de looks van het hotel gehad (waanzinnig), het zwembad (heerlijk), de horeca (je wil het), de kamer (luxe en comfortabel) en last maar zeer zeker niet least: het hele lieve, leuke personeel. Echt een ontdekking, al zeggen we het zelf.

 

(ps. ook leuk: Hotel Riomar Ibiza is een 'duurzaam reizen accommodatie', het groene label van Booking.com. Hierop selecteren we tegenwoordig al onze hotels, heel handig en heel fijn! Lees hier meer over het hoe en wat wat betreft dit label én meer van die tophotels die het label mogen dragen).

Hotel Riomar Ibiza

Hotel Riomar Ibiza

Ga je googelen naar Hotel Riomar Ibiza, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je wat wisselende reviews leest. Kan kloppen: nog niet zo lang geleden (het moment van schrijven is zomer 2022) was het hotel nog een oord waar je vooral pensionado’s vond. De looks waren nog niet daar en het restaurant niet om over naar huis te schrijven. Das war einmal! Het hotel kreeg een fantastische make-over – check de plaatjes maar, die zeggen meer dan 1000 woorden, aan het comfort werd extra veel aandacht besteed en ook de events en de horeca kreeg een impuls. Wat bleef was de liefde van de eigenaren voor het hotel dat ze runnen en dat merk je aan álles.

Vanaf het moment dat je je auto of taxi uitstapt is het feest. Letterlijk: één stap op de stoep en er staat een lieve medewerker van het hotel klaar om je te helpen met je koffers en/of kids (zo fijn) en je hebt een pakje (karton, geen plastic) water in je handen. Hé. Da’s lekker aankomen. Dat gevoel houdt de rest van je vakantie niet op: geen vraag is teveel (zoals babyprakjes maken: er werd speciaal voor ons een staafmixer opgesnord en iedere dag hadden we een verse hap voor de mini) en eigenlijk kan alles.

Om de dag goed en fris op te starten, werd er achter het zwembad een wat lager (en dus rustig) gelegen gedeelte deels overkapt. Hier wordt iedere ochtend om 8.00 uur een yogales gegeven. De rest van de dag is het de plek waar je ongestoord je rust kunt vinden óf waar je je massage krijgt! Hiervoor wordt een hele goede (tried and tested) masseur van het eiland ingehuurd; je moet het dus wel even (een dag) van tevoren doorgeven bij de receptie dat je dit wil. Doe maar. Word je blij van.

We spenderen graag het grootste deel van de dag aan het zwembad en op het strand voor de deur. Beide zijn voorzien van fijne grote, comfortabele bedden met dito handdoeken van het hotel (vinden we altijd een heerlijke luxe als dat goed geregeld is). Wat ook erg goed geregeld is, is de ‘30 minutespolicy van die bedjes. Hier geen bedje-reserveren-acties en jezelf vervolgens de halve dag niet laten zien: blijft een bedje een half uur leeg, dan is het voor de volgende patiënt. Een regel die we het liefst overal ingevoerd zien worden.

Al vaker gezegd en we herhalen het met plezier nog een keer: onze favoriete hotels zijn hotels die niet alleen een flinke dosis interieur-inspiratie geven (want dat is ook zo), maar zijn vooral de hotels waar de restaurants on fleek zijn. Van die bars en restaurants waar je (en niet alleen jij) ook wil zijn als je ergens niet verblijft (maar nog liever als dat wel het geval is). Dan kun je namelijk de babyfoon zijn werk laten doen en heb je zelf ook nog wat aan je avond. Win-win. U snapt: dat is ook bij Hotel Riomar Ibiza het geval. Een heel fijn restaurant met precies van die gerechten die je tijdens je zomervakantie voor je neus wil. Calamaris, edamame boontjes, een hele goede pasta, een puike burger en meer. Ocean Brasserie is de naam. Onthoud ‘m maar.

En daarna rollend naar boven waar de kamers mooi, ruim en luxe zijn en een te gek uitzicht hebben over de zee. Ha. Vakantie. We zeiden het al.

Hotel Riomar