Nederland, Amsterdam5 mei 2020, door Jorien Thijs

Hotel Scheepskameel: private dinner én logeren in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 5 mei 2020, door Jorien Thijs

Hotel Scheepskameel: private dinner én logeren in Amsterdam

Dit is er eentje in de categorie: je wil het. Nu. Dat is wel meer, zo niet alles op deze site, maar soms zit er iets tussen waar we direct van in de ‘waar kan ik reserveren?’-modus schieten. We talk Hotel Scheepskameel, een waanzinnig initiatief van de heren achter Hotel The Exchange en Scheepskameel. Een ouderwets avondje tafelen én logeren, en dat alles hartstikke hartje Amsterdam en – uiteraard – helemaal coronaproof.

Hotel Scheepskameel

Hotel Scheepskameel

Één van de dingen die we nu zo ontzettend missen: datenight buiten de deur. We maken er wel wat van hoor, de borrelplanken zijn niet om aan te slepen en we serveren thuis ook geregeld een (thuisbezorgd) driegangendiner. Maar er is niks dat het gesprek zo lekker op gang houdt als tafelen in een andere setting en weinig dat romantischer is dan samen slapen en wakker worden in een ander bed, onder knisperend frisse lakens en met een ontbijtje dat je niet net zelf in elkaar hebt gedraaid. Otto Nan van Hotel The Exchange en Pieter Smits van restaurant Scheepskameel dachten er precies zo over en sloegen de (spreekwoordelijke) handen ineen en bedachten Hotel Scheepskameel. Boek vanaf nu (NU!) een overnachting in The Exchange en krijg er gratis een tweede kamer bij, waar je compleet  in stijl geniet van een privédiner van de Scheepskameel. Vrijdag 8 mei gooien ze de deuren open en wij staan alvast te trappelen.

Zoals we gewend zijn van de twee Amsterdamse favorieten, zal het qua kwaliteit ook piekfijn in orde zijn. De knap ingerichte private dinner spaces zijn het decor voor een uniek avondje eten en drinken. Verse bloemen, fijn muziekje en een om je vingers bij af te likken voor, hoofd en na dat tot aan de deur wordt gebracht. Alles omlijst door een uitgebreide selectie Duitse wijnen. Een deurtje verderop plof je in een zacht bed en word je een klokje rond later wakker met een vers ontbijt van Café Stock.

Omdat het hotel niet groot is, is er bovendien een beperkt aantal plekken per avond. Houden we juist van, dat exclusieve. Door een lage bezetting en door afstand te houden, kunnen de medewerkers aan het werk blijven en kun jij ein-de-lijk weer eens uit eten en uit slapen. Iedereen gelukkig.

Reserveer Hotel Scheepskameel (kies voor het Hotel Scheepskameel arrangement bij de extra’s)