Nederland, Amsterdam5 februari 2021, door Maartje

Locatie check, knap decor check, tiptop service check – ja hoor, bij het onlangs verbouwde Hotel The Times in Amsterdam moet je zijn

Nederland, Amsterdam, 5 februari 2021, door Maartje

Locatie check, knap decor check, tiptop service check – ja hoor, bij het onlangs verbouwde Hotel The Times in Amsterdam moet je zijn

Vaak, heel vaak, krijgen we de vraag of we écht een leuk en betaalbaar hotel weten in Amsterdam. Je weet wel, zo'n hotel dat gewoon leuk is, er goed uitziet, waar de mensen lief zijn en de locatie centraal, en waarvoor je toch niet een maand lang boterhammen met pindakaas hoeft te eten. Zo één. Nou, daar kennen we er een handjevol van, want het is nou ook weer niet zo dat Amsterdam bezaaid is met van zulks. Maar ze zíjn er wél! En het onlangs verbouwde The Times Hotel Amsterdam is er één van hoor.

The Times Hotel Amsterdam

The Times Hotel Amsterdam

Dat The Times Hotel meteen goed nieuws is, kun je al zien als je aankomt lopen, -rijden of -fietsen: als de zon schijnt, staan de deuren wagenwijd open en krijg je vanaf de stoep het plaatje van de lobby te zien: a perfect mismatch aan meubels, betonlookmuren, messing details en gewoon een heerlijk knap stijltje.

Binnen gaat het goede nieuws vrolijk verder: The Times Hotel is een fully family owned boutique hotel in het hart van Amsterdam; aan de historische Herengracht om precies te zijn. Dat het een familiebedrijf is, merk je aan alles: in elk hoekje zit liefde en niet alleen de ontvangst is allerhartelijkst – alsof je bij familie over de vloer komt – maar die gastvrijheid zet zich je hele verblijf lekker door. Om nog even door te gaan over die familie: ken je dat gevoel dat je bij je eigen familie nooit constant ‘aan’ hoeft te staan, maar ook gewoon even stilletjes mag gaan zitten zijn? Nou, dat kan dus ook bij The Times Hotel. Laat-me-met-rust op zijn liefdevolst.

Wel zin in vertier? Komt dat even goed uit: het hotel is een plek waar rust en vermaak dicht bij elkaar liggen. Om de hoek vind je het gros van de leukste restaurants, cafe’s en winkels  van Amsterdam (bv De 9 Straatjes) om vervolgens weer terug te komen bij jouw eigen heerlijk rustige stukje gracht voor even.

Het hotel is onlangs helemaal vernieuwd: de eerder genoemde smaakvolle, knusse living biedt plek voor een kop koffie uitkijkend over de gracht, in grootmoeders keuken mag je lekker aan de wijn en de lange tafel staat klaar om lekker lang met elkaar te ontbijten. Oke, dat laatste is ten tijde van corona even geannuleerd, maar dat komt weer. Nu krijg je gewoon hetzelfde verrukkelijke ontbijt op je kamer. Ook helemaal goed!

O, niet onbelangrijk: La Familia heeft een voorliefde voor Italië, het land waar family first in de grondwet is opgenomen (toch?). De hotelhuiswijn komt van Enoteca Sprezzatura o.a. de wijnhandelaar van restaurant Toscanini, in het interieur spot je prachtige vintage Stilnovo lampjes en in de keuken springt het uit Carrara afkomstige terrazzo in het oog. De fijne kleurrijke stoeltjes in de kamers? Die komen van het Amsterdamse merk Fest.

Op de Herengracht een staycation in The Times Hotel, want waarom niet? Lekker eten erbij, de pot schaft momenteel sushi, maar bij de familie mag je ook best even opstandig zijn hoor. Genieten wordt het zeker.