Nederland, Den Bosch21 mei 2022, door Isa de Laat

6x fijne hotels in Den Bosch

Nederland, Den Bosch, 21 mei 2022, door Isa de Laat

6x fijne hotels in Den Bosch

Oh Den Bosch, wat ben je mooi. We noemen het ook wel klein Amsterdam of Utrecht, maar er zijn zo tien redenen op te noemen waarom we meer van Den Bosch houden. De Bosschenaren, het bourgondische leven, de rust en natuur, Jan de Groot and so on. Het liefst kopen we er een huis of huren we er een appartement, maar omdat dat nog niet zo makkelijk is hebben we een lijstje met hotels. Dankzij deze fijne hotels in Den Bosch maken we de stad voor eventjes ons eigen stekkie.

Hotel the Den

Hotel the Den

Nieuwste uit dit rijtje en meteen een hele fijne. Want waar ó waar moeten we bij deze parel nou eens beginnen. Hotel the Den dus, in Den Bosch. Hartje centrum? Paleiskwartier voor de kenners. Loopafstand van het centrum, dichtbij het station. Met die locatie zit het wel snor, maar wat we echt niet kunnen weerstaan is het dakterras en de twee restaurants. Het oog wil ook wat en dat snappen ze hier.

Bij de bruisende skybar kun je vanaf de zomer van 2022 genieten van de zonsondergang. En de DJ booth staat al ready voor de weekenden. Voetjes van de vloer en hop naar Den Bosch.

Hotel The Den 

Boutique hotel 't Keershuys

Boutique hotel 't Keershuys

Ahja, ‘t Keershuys! Voor de Bosschenaar een echt begrip. Komt waarschijnlijk ook door Bistro ‘t Keershuys, want dat is een bekende. Maar vandaag gaan we het hebben over het hotel (al zou ik ook reserveren voor de bistro hoor). Boutique hotel ‘t Keershuys in de Lepelstraat (oh, wat is die locatie fijn en gezellig) is stijlvol en van alle gemakken voorzien.

Keershuys is een rijksmonument en het hotel is in de afgelopen jaren gerenoveerd. Dat betekent: een heerlijke mix van authentieke elementen gecombineerd met een hip en luxe interieur. En, zeker niet onbelangrijk, zijn de bedden; elke kamer heeft kingsize Auping bedden.

‘t Keershuys

 

The Duke

The Duke

Urban-cool, daarvoor moet je bij The Duke Hotel aankloppen. De meeste kamers hebben een uitzicht op de beroemde Sint-Janskathedraal, loopafstand van de Korte Putstraat (de place to be voor restaurants). En oog voor detail, dat hebben ze hier met designeritems in elke hoek. Donkere knapheid in elke kamer, met gouden kranen en een regendouche.

Sla zeker het ontbijtje niet over, want in The Living Room geniet van je van een biologisch en bewust ontbijtje. Oe, ze hebben ook een eigen cosmeticalijn. En overdag, dan mag je de fietsen van het hotel gratis meenemen. Zijn we nu uitgesproken? Nope, nog een laatste dan: ‘The Duke Boutique Apartments’ zijn de luxe stadsappartementen van het hotel en het hotel heeft ook nog een toegankelijk kleine broertje ‘Little Duke Hotel’.

The Duke Hotel 

 

De Soete Moeder

De Soete Moeder

Wie echt even wat anders wil, moet afslaan bij de Soete Moeder. Het mag dan misschien een Kloosterhotel zijn, wel pal in het centrum van de stad, nouja tien minuten lopen dan. Erg uniek dus, met een kloostertuin, kapel ‘de Ontmoeting’ en glas-in-lood ramen en de Eetkamer. Daar geven ze overigens ook nog rondleidingen.

Extra mooi is het project van Adri en Eline (de oprichters). Zoals ze zelf zeggen, hebben ze de sociale en maatschappelijke taken van de nonnen overgenomen. How? Ze geven jonge mensen zoals werkzoekenden, schoolverlaters en stagiaires een kans om te leren en ervaring op te doen.

De Soete Moeder

Uylenhof Hotel

Uylenhof Hotel

Gelegen in een van de oudste en vooral gezelligste buurten van Den Bosch vind je Uylenhof Hotel. Niet zomaar een hotel, maar een hotel met historische elementen en een inrichting die modern en duurzaam is. Kamertje geboekt? Nou, de 10 kamers zijn eerder hotelappartementen.

Het hotel beschrijven in een woord? Huiselijk. Dat gevoel krijg je er zeker.

Uylenhof Hotel 

Hotel Ryder

Hotel Ryder

Eentje die niet mag ontbreken in deze lijst. Want man o man, wat een lekker hotel is dit. Ja, eerlijk is eerlijk, dit hotel ligt op de groene rand van Den Bosch, in Vught. Maar omdat het aan de rand is, mag deze toch lekker mee in dit lijstje. Op een oud kazerneterrein staat Hotel Ryder. De gebeurtenissen en verhalen die zich hebben afgespeeld in de 17e eeuw zijn nog te voelen. Maar, van binnen is het interieur lekker strak en modern. Veel natuurlijk licht, rustig maar toch ook af en toe met een lekkere zwart-wit print. Het bed, centraal in de kamer. Maar laten we die badkamer ook alsjeblieft niet vergeten, want die badkamer zouden we het liefste zo copy-pasten naar ons eigen huis. Faciliteiten genoeg om een weekend weg magisch te laten maken. Met een fles bubbels op de kamer, e-biken op locatie, stad in de buurt. Je snapt, alles binnen handbereik.

Hotel Ryder