Verenigde Staten, Brooklyn25 maart 2019, door Maartje

Must @ New York: Hoxton Williamsburg in Brooklyn

Verenigde Staten, Brooklyn, 25 maart 2019, door Maartje

Must @ New York: Hoxton Williamsburg in Brooklyn

En de eerste vestiging van de Hoxton club (de Hox-ers en Hoxtonnetes) aan de andere kant van de plas, is precies wat we er van hoopten en een beetje meer. Want 1) die locatie, die is spot on maar dat wisten we al. En 2) de horeca van het hotel heeft precies dat 'voor elk moment van de dag' + 'iedereen welkom, iedereen thuis' sfeertje (maar dat wisten we ook al wel) en 3) er is een wáánzinnig dakterras. Kijk, en die zagen we dus niet aankomen.

The Hoxton Williamsburg

The Hoxton Williamsburg

97 Wythe Ave, Brooklyn, NY is het adres. Inderdaad, in Williamsburg Brooklyn New York. Schuin tegenover het hotel vernoemd naar de straat en een van de pioniers in het gebied, het zwaar overgewaardeerde The Wythe Hotel (hysterisch druk, duur en gehorig, wel leuk voor een lunch by the way, maar slapen? Nee, nooit meer). En om de hoek van mijn favoriete Williamsburg hang-out Café Colette (altijd goed, onthoud dat).

Goed nieuws op heel veel fronten dus, ook omdat je in Williamsburg tot nu toe alleen bij een aantal AirBnB-adressen zowel knap als betaalbaar kon tukken. Ain’t no more: een nachtje bij The Hox boek je vanaf zo’n 200 euro per kamer per nacht. En dat wat je noemt voor een dubbeltje op de eerste rang in een stad als New York. Letterlijk (ergo de locatie). Goed, je bent inmiddels binnen gok ik. Dat is mooi want dan begint de pret. De ontvangst is zoals je hem van de locaties in Amsterdam, Londen en Parijs gewend kunt zijn: allerhartelijkst maar nuchter. Op zijn Europeaans dus, wen verademing na al het overdreven ge-haaaiiiiii en Soooooo great to have you. 

Nee, bij The Hox doen we gewoon normaal. Vriendelijk maar normaal. Daar is de vibe ook naar: ZZP’s zitten op de laptop, een anders zit een boek te lezen, groepen vrienden kletsen bij en het personeel maakt hier en daar een praatje terwijl de pancakes en pasta’s af en aan gedragen worden. Lekker.

Over die pancakes en pasta’s: die eerste horen bij het ontbijt. Dat kun je door zowel in de lobby verorberen (de zaal met de open haard, de pastelkleurige fauteuils en waar het daglicht door de dakkoepel binnenstroomt) of in het restaurant achter de gigantische bar. Maar doe lekker dat eerste – is gezellig. Want in het restaurant schuif je ‘s avonds toch wel aan voor een bord goede pasta, een biertje en en glas wijn. Even goed op het menu kijken voor dat laatste: ook hier geldt dat je een veel te groot glas chardonnay krijgt als je niet oppast, maar een goede vionier is er ook, en een half glas is meer dan voldoende. Lekkerder zelfs.

Over die pancakes en pasta’s: die eerste horen bij het ontbijt. Dat kun je door zowel in de lobby verorberen (de zaal met de open haard, de pastelkleurige fauteuils en waar het daglicht door de dakkoepel binnenstroomt) of in het restaurant achter de gigantische bar.

Mocht het lukken, en mochten ze er nog staan, probeer dan een van de drie plastic koepels te reserveren voor het diner die beneden (op de min 1 verdieping zeg maar, beneden straatniveau) staan opgesteld. Van buiten een beetje gek en in de kijker, van binnen perfect romantisch.

Al is het echte hoogtepunt van The Hoxton Williamsburg het dakterras: perfect uitzicht over de skyline van Manhattan en een prachtige bar (met alleen maar mooie mensen eraan). Moet het natuurlijk wel een beetje weer zijn, maar dat wordt het vanzelf.

tot snel weer Hoxton Williamsburg – we’ll be back!