Nederland, Veluwe12 oktober 2021, door Maartje

HUISJE JAMES, Ugchelen (Apeldoorn, de Veluwe)

Nederland, Veluwe, 12 oktober 2021, door Maartje

HUISJE JAMES, Ugchelen (Apeldoorn, de Veluwe)

Midden in het groen, in de voortuin van de Veluwe zo je wilt, staat het restaurant Huisje James. In Ugchelen om precies te zijn, wat onder de rook van Apeldoorn en aan de rand van de Veluwe te vinden is. Je komt er via een lang grindpad (de hakkendragers onder ons krijgen met liefde een lift met de golfkar), wordt er vervolgens ontvangen met een glas bubbels en dan maakt het niet uit of je binnen zit of buiten; je zit hoe dan ook goed.

Huisje James

Huisje James

Het restaurant is onderdeel van het nieuwe Van der Valk Hotel in Apeldoorn. In het groen achter de Veluwse hotelhoeve, De Cantharel, vind je restaurant Huisje James. Naast de mooie looks – het rietgedekte huis had niet misstaan in een sprook­jesboek – is het een heerlijke plek om een avond lang te tafelen. Binnen een knisperend haardvuur, kunst aan de muren, de tafels wit gedekt en de stoelen zacht. Er zijn heaters, vuurkorven en dekens aanwezig, waardoor je ook als het kouder wordt kunt blijven zitten.

Huisje James serveert – zoals ze zelf mooi omschrijven – culinaire klassiekers met streek- en seizoensproducten. Wat betreft de kaart: die is er niet. Kies voor het ‘normale’ menu of de vegetarische variant. Basta. Het menu wisselt geregeld en is altijd geïnspireerd op het Veluwse bos, wild en de eigen groentetuin.

Extra leuk: je kunt front row aan de chef’s table (tafel die grenst aan de werkbank van de chef) zitten, zo zie je hoe de gerechten worden gemaakt én wat je nou precies op je bordje krijgt.

Huisje James