13 oktober 2017, door Maartje

Restaurant De Leest *** Vaassen

13 oktober 2017, door Maartje

Restaurant De Leest *** Vaassen

Als ik zeg Jacob Jan Boerma, dan zeg jij? Juist: lekker. Chique. Sterren. En misschien zeg je ook wel duur en oubollig. Dat eerste gaan we niet ontkennen (maar dan heb je ook wat), maar het tweede... Mis! Restaurant De Leest, het restaurant van de Nederlandse chefkok en zijn partner Kim Veldmangezegend met maar liefst drie Michelinsterren, in Vaassen (net boven Apeldoorn) kreeg namelijk onlangs een behoorlijke upgrade, zie de beelden.

Barts-Boekje- de Leest Vaasen 1

Restaurant De Leest bestaat dit jaar alweer 15 jaar en dat mocht gevierd. Met een kakelvers interieur. Mocht je het ergens ietwat herkennen: dat kan kloppen. Eén en ander werd ingericht door Judith van Mourik, eveneens verantwoordelijk door het hier op Bart HQ ernstig geliefde Parc Broekhuizen in Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. Bij De Leest zorgde ze voor een heerlijke, ruim opgezette sereniteit met hoekje om je terug te trekken en comfortabele stoelen. Afijn, she did it again zeg maar.

Barts-Boekje- de leest 3

Over het menu zegt Michelin:

"Kosmopolitische invloeden en inventiviteit zorgen voor een elegant contrast tussen zoete en zure smaken. Perfecte cuissons en subtiele productassociaties maken van elke hap een heerlijke ontdekkingstocht. Uw uitzonderlijke ervaring wordt volmaakt door het moderne interieur, een prachtig decor om te genieten van de signatuur van Jacob Jan Boerma: geschoeid op de leest van vakmanschap!"

en

"De signatuur van een heel grote chef! Uitzonderlijke producten, pure en krachtige smaken, evenwichtige creaties. Hier wordt koken tot kunst verheven. Perfecte gerechten die vaak uitgroeien tot klassiekers."

Kerkweg 1, Vaassen