4 november 2022, door Maartje

8 x de mooiste hydrofiele doeken

4 november 2022, door Maartje

8 x de mooiste hydrofiele doeken

Eigenlijk heb ik maar een echte fout gemaakt tijdens het shoppen toen ik nog zwanger was... Ja, er werden kleertjes gekocht die meteen al te klein waren. En ja, er werden nog veeeeel meer kleertjes gekocht die precies in het verkeerde seizoen bleken te passen. Veel te dure van zulks zelfs. Er werden ook kleertjes gekocht die the cut wat betreft het daadwerkelijk dragen uiteindelijk toch niet haalden en er is een kast (maar echt), een kast vol spullen waarvan ik nog steeds niet snap wat ik er eigenlijk mee moet.

Dat is allemaal helemaal ok. Dat gebeurt en ach, al doende leert men. Het enige waar ik écht van baal, is van de stapel helemaal-niks-mis-mee hydrofiele doeken die ik in bulk (20 tegelijk. TWINTIG) bij Prenatal kocht. Zoals gezegd: helemaal niks mis met die lappen. Maar ze zijn wit. Allemaal. Spierwit. En sommige inmiddels een beetje grijzig. Hoe saai. De gruwel. Want íedereen is er als de kippen bij om je te vertellen dat je ‘nooit genoeg hydrofiele doeken hebt’ (hou daar eens mee op), maar wat niemand je verteld, of in elk geval niet duidelijk genoeg, is dat je die krengen thuis wel gebruikt, maar dat je ze vooral mee de hort op neemt. En dat je ze dus óók met allerlei leuke printjes hebt. Bloemen! Leopard! Stippen, strepen, sterren, de mooiste kleuren… Dus daar zat ik met 20 stomme perfectly fine witte lappen (die ik stilletjes her en der ‘per ongeluk’ vergat) terwijl ik minstens 20 lappen met printjes zou willen. Dus mocht je ergens een witte hydrofiel zien slingeren: niet verder vertellen.

Atelier an.nur

Atelier an.nur

Atelier an.nur maakt in hun eigen atelier in Rotterdam de mooiste zachte organic towels kenmerkend in een havermoutkleur en het leuke is dat je deze organic towel ook nog eens kan personaliseren met een eigen naam. Daarnaast zijn deze organic towels ook nog eens zo ontworpen dat ze passen bij het volwassen interieur. Te knap dus.

Atelier an.nur

Elodie Details

Elodie Details

Sowieso is het een fijn merk, dat Elodie Details. Van alles wat heeft het label, en dat dan in dezelfde fraaie reeks printjes. Maar de Petit Botanic springt er uit. Perfect bloemenprintje in een heerlijke grote hydrofiele doek. De mail met de vraag (smeekbede) om meer soortgelijke kleine bloemenprints is er al uit hoor! Bestellen kan via deze link.

Mocht je ergens een witte hydrofiel ziet slingeren: niks zeggen.

Numero 74

Numero 74

Mocht je me een beetje volgen hier op de site of op social media, dan kan het geen verrassing zijn dat ik verzot ben op alles van Numero 74 (wist je dat de eigenaresse met haar kroost op Ibiza woont? Is zo). Verzot op serieus álles en dus ook op de hydrofiele doeken van het label. Dat zit hem in twee dingen: ten eerste het perfecte kleurgebruik van wat uit de Numero 74 koker komt. Het okergeel is precies diep genoeg, de grijstinten zijn precies zacht genoeg, het wit is of echt spierwit of precies goed beige-esk (zonder geel) en wat Numero 74-blauw is, wil ik hebben. Het tweede is de aaibaarheidsfactor: vooralsnog ben ik geen merk tegen gekomen dat zachtere stoffen heeft. Niet één. Zelfs de hydrofiele doeken zijn en blijven prachtig en knuffelbaar. Het klosje en de stiksels maken dat alles zo lekker chique voelt. Kost wat, ja, dat is waar, maar het zijn mijn meest gekoesterde lappen (in wit, framboos en grijs). Ik aas nog op de oker maar die steeds op bij mijn lievelingsleverancier Archive Store (alles wordt met de hand gemaakt dus de aanwas is niet eindeloos).

Kip & co

Kip & co

Over te leuke printjes gesproken! Check éven het Australische Kip & Co. Of niet natuurlijk want je bent vast en zeker in no time ‘smitten‘. Het merk heeft patent op de leukste en meest kleurrijke prints, en weet vooral de beste frisse kleurencombinaties op poten te zetten. Minder enthousiast over regenbogen en nijlpaarden? Geeft niks. Ook voor wat meer ingetogen waar mag je bij Kip & Co zijn. Bovendien heeft het merk eigenlijk altijd een hele goede sale. Tip van de dag? Bestel in bulk! Zo heb je niet alleen voor jezelf, maar ook voor toekomstige babies altijd een perfect kraamcadeau klaarleggen (en het scheelt natuurlijk in verzendkosten).

Boro Mini

Boro Mini

Sinds ik bij Maud op Ibiza ben geweest wil ik ieder kussen, iedere kleedje en iedere lap thuis graag indigoblauw hebben, en het liefst in batik. Zelf aan de slag met een emmer, elastiek en verf kan… Maar pfff. Het idee alleen al. Nee, liever shoppen we bij het Nederlandse, all organic en all gezellig Boro Mini. De doeken zijn extra groot en dus perfect als cover up voor over weer een vlek op de bank die je nog niet weggepoetst hebt, en ze zijn ‘open geweven’ waardoor ze goed ademen. Side step: ik word zelf altijd een tikkeltje ongelukkig als ik kinderwagens voorbij zie komen met een dikke doek die met klemmen vast gezet is. Ja, ik begrijp: je houd je kleintje uit de zon en beschermt hem/ haar tegen het licht en weetikveelwat (uitlaatgassen ofzo?) maar ga op een warme dag maar eens met je hoofd onder de kap hangen na een rondje… Er zijn bijvoorbeeld ook speciale zonnekleppen voor op je wagen die lucht door laten. Vind je een doek toch prettig, doe dan deze. O ja, dankzij het formaat functioneren de lappen ook prrrrima als spontaan picknickkleed.

Tip van de dag? Bestel in bulk!

Rose in April

Rose in April

Het Franse (from Paris with love) label Rose in April heeft niet heel veel keuze maar wat ze hebben, is er in een heerlijk printje. Wit met bambi. Blauw met octopussen. Geel met vosjes. Het materiaal is iets dunner dan bijvoorbeeld de doeken van Numero 74, en daardoor iets minder van het aaibare. Wel zijn ze net als Boro Mini meer lucht doorlatend.

Overigens heeft het merk in dezelfde kleuren en prints ook hele leuke strand-badjassen/ dekens met capuchon. Van die perfecte overgooiers voor als je kleintje uit ze komt rennen. Je hebt het niet van ons.

Rose in April wordt onder andere verkocht bij onze meest favoriete webshop Smallable. Dat is overigens ook de site waar ik het gros van de kleertjes voor Vito en Elvis scoor (er is een hele goede outlet, ook voor jezelf).

Shandor via Smallable

Shandor via Smallable

Vanwege bovenstaand scrolde ik zojuist weer even naar Smallable.com (kak). Had ik niet moeten doen want prompt lag er weer zo’n lap in mijn digitale winkelmand (net als een aantal kleertjes voor Vito. Ter vergoelijking: ook uit de sale. Smallable heeft een top-outlet). Maar dus ook deze kleurrijke, té leuke doek van Shandor. Eindelijk echt weer wat anders en ik love het.

Overigens verkoopt Smallable ook Aden + Anais, ook een fijne (wij hebben een giga witte met sterren), en Bon Ton. Al heb ik nu al besloten dat de volgende keer de mooie handgeborduurde doeken van Camomile Londen het mandje in gaan. 43 euro voor een lapstof… Dat dan weer wel.

Cotton Baby & Little Dutch via Mama Loes Babysjop

Cotton Baby & Little Dutch via Mama Loes Babysjop

En dát, dat kosten-plaatje-verhaal hierboven, deed me weer eens scrollen naar de schreeuwerige, heus niet zo stijlvolle site van Mama Loes. Minder fancy misschien maar ze hebben we heel veel! En alles is supersnel en helemaal keurig in huis. Kortom: het is onze go to site voor als er dingen zijn die gewoon moeten. Maar ook dingen die moeten mogen mooi zijn, en zo gingen hier de doeken van Cotton Baby al eens in de mand: wij hebben de okergele (niet niet zo perfect als Numero 74, maar dan zijn we aan het pietleuten) en de lichtgrijze, beide heel mooi (de mintgroene hebben we ook maar die is qua kleur toch net niet zo mooi als die andere twee). Nog niet in de mand, wel op het ook: de Blue Adventure reek van Little Dutch.

Yumi Baby

Yumi Baby

Yumi Baby is je one-stop-shop voor prachtig beddengoed, boxkleden, babymutsjes en hydrofiele doeken maatje XXL. Alles in dromerig wit, beige en roestbruin en van dusdanige kwaliteit dat het een wasbeurt of honderd mooi blijft. De grote doeken (120 x 120 cm) gebruik je om je kleintje mee af te drogen na het badderen of in de zomer als dekentje in de wagen. Yumi Baby is koning van de subtiele printjes. Leuk op een hydrofiel en leuk op je baby (rompers, mustjes, alles met maantjes).