20 december 2019, door Jorien Thijs

Icoon in de prachtige duinen: Kraantje Lek

20 december 2019, door Jorien Thijs

Icoon in de prachtige duinen: Kraantje Lek

Kraantje Lek achter de duinen van Overveen was altijd al een begrip, maar nu het recent is overgenomen is het er een bruisende bedoeling. Als twee ongekend enthousiaste ondernemers een lief historisch pandje op een prachtige plek omtoveren tot een café voor jong, oud en alles ertussenin, dan is dit het resultaat. Wat ben je leuk Kraantje Lek.

Kraantje Lek

Kraantje Lek

Het strand heeft een ongekende aantrekkingskracht en als grootste pluspunt van Haarlem, wordt vaak genoemd dat het dicht bij zee ligt. Het feest begint al tijdens de route door de duinen, al stranden we (see what we did there) tegenwoordig vaak al aan de rand van het bos van Overveen. Daar ligt namelijk pal aan het fietspad Kraantje Lek aantrekkelijk te wezen met haar rode luiken, enorme terras en nieuwe speeltuin. Een iconisch gebouw naast de klimduin en een favoriet onder wandelaars, fietsers en jonge ouders die kun kroost laten luchten terwijl ze zelf hun well deserved koffietje bestellen.

Bij de opknapbeurt hoorde ook een nieuwe kaart. ’s Ochtends vanaf 10:00 uur meer je aan en dan rol je zo richting lunch, borrel en diner. Voorheen was het pannenkoeken wat de klok sloeg en die bakken ze nog steeds, maar je luncht er nu ook met een broodje hertenham met vijgen, paddenstoelen en kastanjes of een salade met gegrilde tonijn, paksoi, sesamzaadjes. Vroeg in de avond kun je met het hele spul aan tafel en is er voor de jonkies een kindermenu. Veel vlees en vis voor de grote mensen, daar mag wat ons betreft nog wel een vegetarische verrassing aan worden toegevoegd. But hey, we zitten in de zon op rotanstoelen met schapenvachtjes en loungebanken terwijl het kroost zich eindeloos vermaakt. Ons hoor je niet klagen. Kraantje Lek is een pitstop die vaak overgaat in ‘we blijven lekker de hele middag plakken’. Kleintjes blij, wij blij, we halen nog een rondje.

Kraantje Lek