Portugal2 juli 2022, door Isa de Laat

Ik-Vertrek: Aranka en Jord van Casa Quintas in Portugal

Portugal, 2 juli 2022, door Isa de Laat

Ik-Vertrek: Aranka en Jord van Casa Quintas in Portugal

Guess who's back? Ik-Vertrek is back. Die rubriek van luitjes die de koffers, koters en/of keffers pakten en vertrokken naar het buitenland om een hotel, camping of B&B te beginnen. Ze hebben allemaal een ding gemeen: bang voor een sprong in het diepe zijn ze niet. Wie perfect in dat plaatje passen zijn Aranka en Jord, die samen naar Portugal vertrokken. Daar begon Casa Quintas en dat is echt picture perfect.

 

Hier meer over het heerlijk zonnige Casa Quintas.

Casa Quintas, Barril

Casa Quintas, Barril

Een combinatie van factoren zorgde ervoor dat Aranka naar het buitenland wilde. Het enige wat haar nog stond te wachten was het overhalen van haar partner Jord. Appeltje eitje, want op vakantie naar het geliefde vakantieland van vroeger, kwam Jord zelf met het idee om hier hun leven op te bouwen. Dus Portugal it is en let’s go op zoek naar.. Ja, ] naar wat nu eigenlijk?

Beide ervaring in de horeca/toeristische sector dus dat was eis número 1. Dat resulteerde in rondjes rijden, online zoeken en eigenlijk was Casa Quintas het huis wat ze als eerst zagen. Love at first sight, het bestaat. Of was het huis zo fantastisch omdat ze in de zomerstemming waren? Het was tenslotte vakantie.. Thuis bleef het beeld hangen en na veel andere huizen, kwamen ze toch weer terug bij Casa Quintas. De droom was er altijd al, maar waar ze eerst dachten ‘dit is toch niet haalbaar’, ontstond het gevoel dat het ging lukken.

”We konden onze draai niet helemaal meer vinden in Nederland en stiekem hadden we misschien altijd al de droom om weg te gaan. Toch dachten we altijd ‘dit is toch niet haalbaar’.”

Love at first sight dus, maar voor wat? Ten eerste een groot huis waar veel kamers gecreëerd konden worden. Handig voor alle gasten. Veel ruimte voor beestjes (bijvoorbeeld kippen) en de moestuin (to be continued). En vrij zitten, dat was ook een eis, en dan wel met uitzicht. Check, check, check; het lijstje is afgevinkt.

Bijna drie jaar geleden werden de plannen gesmeed en inmiddels zijn ze sinds de zomer 2021 open.

Inmiddels is Casa Quintas adembenemend mooi. Om te luieren (in de grote tuin), te sporten (zwemmen of yoga) en om te genieten van de omgeving. Want waar Jord en Aranka voor gevallen zijn snappen we volledig.  Wandelen langs de kliffen, surfen, mountainbiken (ook in combinatie met een wijnproeverij) en je vindt je zen bij Casa Quintas zelf.

”Het is wachten, wachten en nog eens wachten. Dat is een cultuurverschil met Nederland en daar heb je geduld voor nodig.”

Inburgeren was het zeker en wennen ook, maar de mensen er omheen maken het makkelijk. Het is een grote familie en iedereen laat alles vallen om elkaar te helpen. Dat was in het begin nog best lastig toen iedereen afstand moest houden door de COVID-19 pandemie. Nu zijn het vrienden met de buren (dat is natuurlijk nog best spannend, want hoe gaat de buurt reageren op een guesthouse in de Portugese farming side?). Inmiddels mogen ze de appels plukken van de appelgaard van de buurman, dus dan weet je dat het wel snor zit. Complimenten van de buurt vliegen om de oren.

Niet alleen die buren zijn enthousiast hoor, de gasten ook. Het is hard werken (onderschat dat niet als je (in het buitenland) iets opzet), maar de reacties maken alles goed. En dat is waar de trotste eigenaren het voor doen. Als ze in de avond laat bezig zijn, weten ze in de ochtend bij het bericht van tevreden gasten weer waar ze het voor doen. Voorlopig gaan ze niet terug en het enige wat ze missen van thuis zijn vrienden en familie…

Casa Quintas 

OOM Verzekeringen

Emigreren of een poossie er tussenuit? Snappen we, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een ziektekosten(reis)verzekering is een must. Tijdens elke verre reis of als je vertrekt (net zoals deze mensen met lef). Klop bij OOM Verzekeringen aan: een kleine Nederlandse verzekeringsmaatschappij die verzekert waar andere verzekeraars stoppen. Bellen of rondkijken op de website mag ook hoor.