Frankrijk, Parijs23 november 2023, door Merche Ariza Gallego

Parijs tip: Japans restaurant Ilô vlakbij Le Marais

Frankrijk, Parijs, 23 november 2023, door Merche Ariza Gallego

Parijs tip: Japans restaurant Ilô vlakbij Le Marais

Zin om de Japanse keuken verder te ontdekken, maar dan een keertje geen sushi? Bon, wie in Parijs is, wilt een plekje reserveren bij Ilô. Het restaurant onder leiding van de 25-jarige chef Seiya Kumabe is nog vrij nieuw, maar heeft nu al een plekje in de Michelin Gids 2023 verovert – en terecht! De Japanse cuisine die ze bij Ilô serveren is verfijnd, decadent en om je vingers én bord bij af te likken. Groot is het lokaal niet, maar knus is het zeker. De donkerrode muren en open keuken zorgen voor een warme, gezellige atmosfeer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de lekkerste saké die we ooit hebben gedronken.

Japans eten op hoog niveau

Japans eten op hoog niveau

Bij Ilô kun je terecht voor lunch en diner. ‘s Middags serveren ze een driegangen menu, ‘s avonds worden er standaard vijf gangen voorgeschoteld. Het menu is Japans met een knipoog naar de Franse keuken – we zijn immers wel in hartje Parijs.

Zoals je ziet op de foto’s zijn de gerechten haast een kunstwerk te noemen. Hoe mooi het er ook uitziet, het smaakt als comfort food op z’n best. Het is de perfecte mix tussen zoet, zout, zuur, bitter en umami. Tip: laat je adviseren voor een lekkere sake, want die gaat je ervaring nóg fijner maken. Een retourtje Parijs met de Eurostar met een diner bij Ilô? Wij zeggen doen.

Ilô