18 oktober 2021, door Bo Peters

‘In de 7e hemel’, een hemelse pluktuin mét vakantiehuisjes, Grashoek, Limburg

18 oktober 2021, door Bo Peters

‘In de 7e hemel’, een hemelse pluktuin mét vakantiehuisjes, Grashoek, Limburg

Naar het zuiden van ons land - hallo Limburg - afreizen maar een keer op zoek naar wat anders dan het zuuje zuuje (Maastricht dus)? Iets noordelijker gelegen, in de groene omgeving van Grashoek bij Venlo, vind je pluktuin In de 7e Hemel en naar ons idee heeft deze pluktuin álles waar een dromerige pluktuin aan voldoen moet! Net als je denkt dat je verdwaalt bent op al die slingerweggetjes dwars door het Limburgse landschap bereik je - ver weg van de bewoonde wereld – deze plek. Gestart in 2014 – en nog steeds afhankelijk van crowdfunding - met ideologische principes, hebben de eigenaren een waar paradijsje weten te bouwen. Struinen door de weelderige boomgaarden, bloemen- en fruitpluktuinen is hier aan de orde. Het leuke van een pluktuin is natuurlijk het zelf kunnen plukken: voor een kleine vergoeding (vanaf 3.00 euro: Bart’s on a budget these expensive days) mag je alles plukken met een gevlochten, rieten mand. Dat klinkt net zo leuk als dat het is!

'In de 7e hemel', Grashoek, Limburg (en, verrassing, er zijn vakantiehuisjes!)

'In de 7e hemel', Grashoek, Limburg (en, verrassing, er zijn vakantiehuisjes!)

Van frambozen, aardbeien, wilde bloemen tot aan Limburgse ‘’staekbaere’’. In ieder rij is iets anders te vinden, voor ieder wat wils. Ook aan de kids is gedacht: een speelheuvel waar de kids lekker kunnen klimmen, klauteren, met water en zand spelen en verborgen plekjes kunnen ontdekken terwijl de ouders onder genot van een biologisch wijntje genieten van het Limburgs landschap. In alle rust en ruimte: geen geluiden zoals auto’s te horen in dit afgelegen, paradijselijke plekje. Een unicum in ons oh-zo-dichtbevolkte landje. Altijd al meer willen weten over de bloemetjes en de bijtjes? Een rondleiding door de boomgaard en de pluktuinen behoort tot de mogelijkheden (reserveren is een must want de capaciteit is klein, maar dat maakt het toch nóg bijzonderder?)

Zo zen geworden en genoten van alle rust in deze landelijke omgeving dat je geen zin meer hebt om naar huis te rijden? Begrijpelijk en geen probleem. Verblijf dan vooral in één van de twee pittoreske vakantiehuisjes – jaja, midden in de pluktuinen – gemaakt uit een oude varkensstal, zodat je ’s ochtends nog lekker in de zon kunt genieten van een kopje koffie, een ontbijtje met home-made producen zoals honing of een stuk Limburgse vlaai (een prima ontbijt, hebben we ons laten vertellen) gemaakt met fruit uit de eigen tuin. Vanaf het erf wandel je zo het bos of de Verheven Peel in, voor een laatste wandeling en neem je afscheid van de aardige eigenaren en hun Limburgse gastvrijheid. Iets goeds doen voor de natuur door deze hemelse pluktuin te sponseren én genieten van rust en ruimte, wat wil je nog meer? Zo off we go: op naar het noordelijke zuiden, naar dit verborgen pareltje!