Nederland, Amsterdam Noord25 februari 2019, door Maartje

In de kapperstoel bij Ferry Seksie in Amsterdam Noord

Nederland, Amsterdam Noord, 25 februari 2019, door Maartje

In de kapperstoel bij Ferry Seksie in Amsterdam Noord

Vier dagen per week schenkt en serveert Ferry euh Mischa van Ferry Seksie en de rest van de tijd besteed hij aan zijn andere passen: het knippen en scheren van het manvolk. Baarden en snorren, ja, maar ook 'gewoon' het betere knipwerk. En het haar van het kroost, dat neemt-ie ook onder handen.

Ferry Sexy Amsterdam Noord

Ferry Sexy Amsterdam Noord

Daar is ‘onze’ Mischa natuurlijk niet de enige in. Nee, je vind in de randstad wel meer barbiers, dat is waar. Maar een barbier die ook goed is met de zogenoemde innerlijke mens? Dan wordt het al schaars. Helemaal een zeldzaamheid wordt het wanneer we ons focussen op de té leuke locatie van Ferry Seksy, namelijk in het pand van onze laatste pizza-plus-crush De Klaproos in Amsterdam Noord (aan de Papaverweg). Wanneer je de loods binnenkomt waar boven de deuren het niet te missen sign van De Klaproos pronkt, zie je meteen je rechterhand een piepklein maar oergezellig lokaaltje. Met koelkastje en ouderwetse barbier-stoel, grootmoeders lampenkap en een verzameling aan muziekaffiches, visitekaartjes, neprozen en snuisterijen. Hé. Gezellig. Dit is dus het domein van kapper (herstel: barbier) Ferry Seksy.

Ben je man en houd je, net als mijn man, totáál niet van gedoe (dat zijn de mannen naar mijn hart) en ook niet van urenlang in  de (kappers)stoel zitten, boek dan een van de schaarse plekjes in de stoel van Mischa.

Daar krijg je namelijk eerst een biertje in je handen gedrukt, dan een alziende blik op je hoofd en haar en dan gaat Mischa gewoon aan de slag. Met een precies goed, no fuzz kapsel als resultaat. Helemaal leuk, tenminste, dat vind ik, is dat Mischa ook het kleine grut doet. Kleine mannen die op de superstoere Ferry Seksie stoel wel stil móeten blijven zitten want 1) net als papa, en 2) er zijn zoveel dingen te zien aan de muur, op de grond en in de vensterbank; eer ze klaar zijn met kijken is Mischa klaar.

Dikke bonus natuurlijk is dat je daarna het pand niet uit hoeft voor een potje pingpong én de leukste/ lekkerste pizza van de staf bij De Klaproos. Het perfecte weekend-twee-in-eentje. Even bellen met Mischa wanneer je terug kunt: 06 55305492