31 maart 2022, door Michel + Renske

Indigo.dk: het duurzame slow fashion kidsmerk uit Denemarken

31 maart 2022, door Michel + Renske

Indigo.dk: het duurzame slow fashion kidsmerk uit Denemarken

We love schattige winkels. Dat is misschien een beetje een gekke betiteling, 'schattig', voor een winkel, maar we bedoelen natuurlijk dat alles helemaal self made, authentiek, origineel en eigen is. En zo is Indigo.dk. Het label is gestart door een getalenteerde vrouw (Baelle is de naam) die al langere tijd  bezig was met, plat gezegd: naaien. Oude stoffen, nieuwe stoffen, een combi van beiden... Geef het Baelle en ze knutselt er wat moois van. Voor het kleine spul wel te verstaan, want daar hebben we het hier over: de allermooiste handgemaakte items voor de allerkleinsten. Alles waar het Indigo logo op komt, wordt handgemaakt en is niets anders dan uniek. Zo'n 2 jaar geleden was Indigo.dk nog een kleine shop via Etsy: nu moet je er - nog steeds via Etsy - razendsnel bij zijn voordat alles weer is uitverkocht.

Indigo.dk

Indigo.dk

Op naar Etsy dus, aangezien dit voor veel kleine ondernemers een laagdrempelige manier is om het mooiste handgemaakte werk te verkopen.
Wat begon met de liefste kinderjasjes, is uitgebreid met prachtige dekbedovertrekken, broeken, en gilets. Wij zelf zijn groot fan van de prachtige dekbedden met romantische dromerige designs. Extra leuk aan de prachtige producten is dat ze handgemaakt zijn door Bealla en dat ze dubbelzijdig te dragen zijn – dus net hoe je pet staat draai je je jasje / gilet om. Twee in een zullen we maar zeggen. Alles wordt – we mogen het nog één keer benadrukken – handgemaakt en daarom is het uniek, maar ook snel uitverkocht, dus wees er snel bij zodra je iets leuks ziet. Dekbedden kunnen ook op verzoek en maat gemaakt worden – indien er stof genoeg is natuurlijk!